Før forrige sesongs oppgjør på Santiago Bernabeu hadde Barcelona tre strake seiere på samme bane i alle turneringer mot de helhvite fra Madrid. Denne statistikken skulle derimot ikke vedvare.
Slik stilte lagene:
Barcelona: ter Stegen, Alba, Lenglet, Piquè, Semedo, Arthur, Busquets, de Jong, Vidal, Griezmann, Messi
Real Madrid: Courtois, Marcelo, Ramos, Varane, Carvajal, Casemiro, Kroos, Isco, Valverde, Benzema, Vinicius
Lagene har ofte hatt en tendens til å føle på hverandre innledningsvis i kampen, noe som også kom til syne i dette oppgjøret. Et dyptliggende Los Blancos lot Barcelona føre ball i åpningsminuttene, uten at daværende Setiens mannskap klarte å finne noen åpninger i det kompakte forsvaret. Etter hvert begynte rommene å bli mer synlige hos begge lag, men det var først et stykke ut i omgangen at lagene hadde hver sin sjanse. Både Marcelo og Griezmann hadde sjansen til å gi sitt lag ledelsen, men dårlige avslutninger ville det annerledes.
Barcelona tok etter dette styringen, og hadde ikke mindre enn tre store sjanser som ikke ble utnyttet godt nok. I motsatt ende hadde Vinicius også en stor mulighet, men hans ofte svake beslutninger foran mål kom også til syne i denne situasjonen. Dermed gikk lagene målløst til pause.
Ter Stegen hadde knapt kjent på ballen gjennom den første drøye timen av kampen, men så måtte han ut i aksjon. Iscos forsøk på å treffe krysset ser ut til å lykkes, men en lang arm fra tyskeren redder Barcelona, denne gang.
En jevn affære blir dog ødelagt da Vinicius igjen får muligheten. Et halvhjertet skudd går via Piqué som gjør at ballen lister seg forbi en utspilt ter Stegen, som dermed sender hjemmelaget i føringen. Scoringen gjør at Barcelona må frem i banen, noe som åpenbart gir store rom bakover. Man hadde på følelsen av at det lå ett mål til i luften, og dessverre for gjestene var det innbytter Mariano som økte og fastsatte hjemmelagets ledelse til 2-0.
Barcelona lå to poeng foran Real Madrid før oppgjøret, men hjemmelagets seier førte de forbi erkerivalene med 12 kamper igjen av sesongen. Runden etter var Barcelona igjen tilbake i ledelsen med 2 poeng, men sesongen endte som kjent med andreplass, fem poeng bak Real Madrid.