Midtstopperen ble spådd en lysende fremtid da Barcelona valgte å hente ham fra Toulouse i januar 2019.
Todibo ble sett på som et stort talent i Frankrike, og ville ikke forlenge kontrakten med Toulouse, der han hadde vært siden han kom til klubben tre år tidligere. Planen til Barcelona var at Todibo skulle komme gratis sommeren 2019 og spille ut sesongen for Ligue 1-klubben. Det ønsket ikke Toulouse og svarte med at om han ikke var villig til å hjelpe klubben, ville de ikke gi han særlig med spilletid. Det hele endte med at Barcelona betalte 1 million euro for at Todibo skulle ankomme den spanske østkysten et halvt år tidligere.
Det var ingen som forventet at Todibo skulle spille seg inn på førstelaget, men han trente med resten av laget frem til sommeren og fikk spille i to av kampene i La Liga der han viste sitt potensiale. Da tenkte man at stopperen skulle få mer tillit neste sesong, men i 2019/20-sesongen ble det kun en kamp fra start og ett innhopp i La Liga. Da Barcelona allerede var videre som gruppevinner i CL fikk Todibo starte på stopperplass mot Inter, som måtte vinne. Todibo tok Lukaku fullstendig ut av kampen og viste nok en gang hvilket potensialet han hadde.
Det ble også foreløpig det siste han gjorde i Barca-drakt. Todibo ble utlånt til Schalke i januar for å få spilletid resten av sesongen. Hans første fulle måned i Bundesliga ble Todibo kåret til månedens spiller i Schalke og storspilte til tider. Dessverre ble han skadet og måtte se slutten av sesongen fra sidelinjen.

Null tillit i Portugal

Da Todibo returnerte til Barcelona i sommer fikk han en noe overraskende beskjed om at han ikke var i planene for denne sesongen heller. Og et Barcelona som manglet penger i kassa valgte å beholde Todibo, men de ville låne ham ut igjen. Denne gang kom det aldri noen fra de største ligaene i Europa, men turen gikk til Benfica og Portugal. Der var det fullstendig krise. Etter at han kun var med i troppen to ganger ville ikke Benfica ha noe med Todibo å gjøre og kom til en enighet med Barcelona om å terminere låneavtalen. Benfica trener Jorge Jesus hadde dette å si om Todibo:

– Todibo vil ikke være en del av laget. Han er ikke i fysisk form, og har heller ikke satt seg inn i lagets taktikk. Han er ikke en spiller vi satser på her.

Da begynte det også å komme flere rykter om tiden hans i Tyskland, der Schalke-fansen pratet om at Todibo ikke var moden og mente at han trodde for høyt om seg selv. Dette ble senere bekreftet av Todibo sin tidligere agent.

– Barcelona trodde på ham, men han ville ikke høre på råd fra noen. Han har en vanskelig karakter og trodde han allerede var en stjerne. Han har store kvaliteter, men mangler ydmykhet, sa Satin.

Todibo var ferdig i Benfica og Barcelona lånte han dermed ut for tredje gang i januar. Da gikk turen tilbake til Frankrike og Nice, der Todibo, igjen, har gjort sakene sine bra og får vist et stort potensialet. Han har blant annet vært på rundens lag og whoscored sitt ukens lag for u-21 spillere to ganger etter å ha spilt syv kamper i Ligue 1 så langt.
Etter å ha spilt meget godt i Ligue 1 gjorde Todibo nylig et intervju i L’Equipe der han pratet om Barcelona.

– Jeg vant ligaen med Barcelona i 2019, men jeg følte ikke at jeg hjalp laget. Jeg fikk spille etter at vi hadde sikret tittelen, og jeg tror jeg kunne gjort bedre. Jeg vil heller spille i fransk fjerdedivisjon å få spille enn ikke å få spille i Barcelona.

Todibo snakket om at Valverde ikke ga han noen sjanser selv da han følte at han hadde fortjent det. Det kan også tenkes at han har hørt kritikken som har vært rettet mot hans karakter, da han avsluttet med at han ikke ville legge noe skyld på Barcelona, men heller ta skylden selv. Han sa han manglet modenhet og profesjonalitet, og ønsket seg derfor tilbake til Frankrike for å vokse som person og spiller.
Todibo er altså fortsatt under kontrakt med Barcelona frem til 2023 og er fortsatt bare 21 år gammel, men virker ikke å ha en fremtid på Camp Nou til tross for at han viser storspill når han får tillit. Hva tenker du om situasjonen rundt Todibo og fremtiden hans?