La Liga er virkelig i ferd med å tette seg til i toppen og Barca trenger en seier mandag kveld.
Atlético avga poeng, igjen, i helgen. Det betyr at om Barcelona slår Huesca, vil det være fire poeng opp til tabelltoppen, og Barcelona skal møte Atlético i serien en gang til.
Barca har begynt å spille mye bedre enn hva de gjorde tidligere i sesongen. Det har gått 16 kamper i La Liga uten tap, der 13 av disse har blitt seier. Barcelona har også holdt nullen i de tre siste seriekampene.
For Huesca har det sett en del verre ut. De har vunnet to av de siste ti kampene i serien, noe som er bedre enn de forrige ti kampene. Da er det kanskje ikke så vanskelig å skjønne at Huesca sliter i bunnen av tabellen, fire poeng opp til trygg grunn.

Lagnyheter

De gode nyhetene er at Ronald Araújo klarte å trene som vanlig både lørdag og søndag, noe som skal bety at stopperen er tilbake i troppen mot Huesca, som Koeman vil utnevne mandag morgen. Piqué, Coutinho, Ansu Fati og Roberto er stadig ute med skader.
For Huesca er Gastón Silva ute med skade, mens Luisinho og Mosquera er usikre. Usikker er også Sandro Ramírez, så et gjensyn med den gamle Barcelona-spilleren ser ikke ut til at skjer.

Fem siste

Det er ikke mange oppgjør å se tilbake på mellom disse lagene. De fem siste kampene strekker seg tilbake til to Copa del Rey-kamper helt tilbake til 2014. I de to kampene var det ingen tvil om hvem som var best, men i de to siste kampene har det vært jevnere igjen. Målforskjell over de siste fem kampene er 21-3 fordel Barca.
Huesca – Barcelona: 0-1
Huesca – Barcelona: 0-0
Barcelona – Huesca: 8-2
Barcelona – Huesca: 8-1
Huesca – Barcelona: 0-4
Hvem: FC Barcelona – SD Huesca.
Hva: La Liga, runde 27.
Hvor: Camp Nou, Barcelona.
Når: Mandag, 15. mars 2021, kl. 21:00.