I en Twitter-melding fra FC Barcelona søndag kveld bekreftes det at Joan Laporta blir klubbens 42. president etter å ha slått motkandidater Victor Font og Toni Freixa relativt overlegent i dagens presidentvalg.
Joan Laporta endte opp med nesten 55 % av stemmene og tar nok en gang på seg rollen som klubbens president. Laporta var klubbens president fra 2003 til 2010 og er regnet som tidenes mest suksessfulle Barcelona president hvis man ser på antall trofeer vunnet per år.

Vellykket PR-kampanje

Laporta prøvde å bli president tilbake i 2015 og var regnet som en av favorittene sammen med blant annet sittende president Josep Maria Bartomeu. Han tapte til slutt ganske klart til Bartomeu og det ble senere spekulert i at Barcelonas «trippel» den sesongen gjorde at mange medlemmer snudde og valgte at Bartomeu skulle fortsette som klubbens president.
I år var Laporta også regnet som en av forhåndsfavorittene, men det så nok for mange ut som at den unge og spennende forretningsmannen Victor Font var favoritt til å bli klubbens president. Han hadde lagt frem en krystallklar plan på hvordan Barcelona skulle gjenerobre den europeiske tronen og hadde også støtte fra Barcelona-legender som Xavi og Carles Puyol. Likevel har Laporta sakte men sikkert med tiden blitt større og større favoritt til å vinne. Særlig etter et ekstremt vellykket PR-stunt i Madrid hvor det ble hengt opp et gigantisk banner av Laporta kun 100 meter unna Santiago Bernabéu med teksten «ser frem til å møte dere igjen». Banneret fikk både nasjonal og internasjonal oppmerksomhet og ble regnet som en knallsuksess for Laportas kampanje.
Laporta gjorde også god figur ut av seg på debatten mellom de tre presidentkandidatene, og ble enda større favoritt etter dette. Han fikk også her oppmerksomhet for flere utsagn som blant annet «mens du lagde PowerPointer var vi opptatt med å vinne Champions League». Dette var et tydelig rettet stikk mot Victor Font og hans bakgrunn som businessmann.

Veien videre

De fleste venter nok spent på Laporta sine første grep som ny Barcelona president. I motsetning til sine motkandidater har Laporta kommet med få lovnader om veien videre. Han har riktignok kommet med utsagn som «jeg er den eneste presidenten som kan få Messi til å bli». Det er en dårlig skjult hemmelighet at to hadde et godt forhold i Laportas første periode som klubbpresident. Han hevder også at Messi ikke er interessert i penger, men at han ønsker et konkurransedyktig lag rundt seg slik at de kan kjempe om de store titlene. Laporta har også sagt at han ønsker å fortsette med Ronald Koeman som manager, men de fleste spekulerer i at dette ikke er en langsiktig løsning som Laporta ønsker. Noen tror at Laporta vil prøve å hente tilbake sin venn Pep Guardiola, men de fleste anser dette som et urealitisk ønske. Mange har spekulert i at Laporta ønsker Arsenal-manager Mikel Arteta. Arteta var en del av Barcelonas ungdomsakademi og spilte 42 kamper for Barcelona B før han dro videre til PSG.