I løpet av de siste dagene har det skjedd mye rundt Lionel Messi og hans kontrakt. Vår skribent gjør et forsøk på å oppsummere det hele

Lionel Messis kontrakt lekkes til media

Det begynte sent i går kveld med at avisen El Mundo annonserte deres neste forside. Den viser at Lionel Messis kontrakt med FC Barcelona er verdt over 500 millioner euro. Dette sendte riktig nok sjokkbølger gjennom hele Barcelona-miljøet inkludert media. Det skal handle om kontrakten som ble signert i 2017 og totalsummen er den samlede verdien fra alle fire årene inkludert bonuser.

Hvorfor? Hvem?

Det har blitt kjent at Barcelona har en helt vanvittig gjeld på over en milliard euro. Lionel Messi holdt på å forlate FC Barcelona forrige sommer, men valgte til slutt å bli. Nåværende «president», Carles Tusquets, har ved tidligere anledninger sagt at han synes Messi burde blitt solgt for å lindre klubben for de store økonomiske byrdene det medfører. Det som har blitt utelatt er de utallige millionene som har blitt brukt på superstjerner som overhodet ikke har fungert i Barcelona. Mange supportere ser på det som har skjedd det siste døgnet som et spill fra Tusquets og Co. for å ytterligere presse Messi ut av klubben.

Ufattelig verdifull

Det finnes ingen eksakte tall, men det rapporteres at Lionel Messi alene bidrar med 300 millioner euro i inntekt for FC Barcelona i løpet av en sesong bare ved hans merkevare. Det nåværende styret vet at deres tid i klubben er forbi og de vil gjøre det så vanskelig som mulig for den påtroppende administrasjonen å rette skuta. Lionel Messi selv har i hvert fall ikke tenkt å ligge på latsiden angående dette. Mannen går nemlig til sak mot El Mundo på grunn av lekasjen.
Det er også rapporter om at Messis advokater vurderer å gå etter FC Barcelona, da det er svært få individer som i det hele tatt har tilgang til Messis kontrakt.