Unggutten har trent med A-laget flere ganger til tross for at han startet sesongen som en Juvenil-spiller, og Koeman skal like det han ser.
Ilaix Moriba og Nicolás González er begge registrerte for Juvenil-A, men har spilt for B-laget så langt denne sesongen. Nå melder Moi Llorens for ESPN at klubben er klar til å bevege begge to opp til B-laget på permanent basis. Dette er fortjent, men en annen grunn kan også være at det ikke er lov å ha mer enn fire juniorspillere i troppen samtidig.
Ilaix (blir 18 år 19. januar) og Nico (ble 19 3. januar) blir begge sett på som store talenter. De to midtbanespillerne blander god teknikk med en tilstedeværelse i form av en større fysikk enn det vanligvis er å finne i La Masia. Nico González er hele 188 cm på strømpelesten og kan bekle alle rollene i en midtbanen med sitt overblikk og store ro med ballen i bena. Han har blitt flyttet mye rundt opp gjennom årene i La Masia, og har spilt mer tilbake i banen ettersom at Ilaix er mer offensiv, og man gjerne ville ha begge to på banen samtidig de senere årene.

Muligheter på førstelaget?

Som sagt har Ilaix også trent en god del med førstelaget og skal virkelig ha vist seg frem for Koeman. Flere rykter har kommet ut om at trenerapparatet og lagkamerater har blitt overrasket over nivået til Ilaix på treningsfeltet, og at Koeman føler seg tvunget til å belønne den unge midtbanespilleren med en plass i troppen i en av kampene fremover.
Med Aleñá på utlån hos Getafe har det åpnet seg en mulighet på midtbanen der verken Busquets eller Pjanic har tatt mulighetene sine spesielt bra denne sesongen. Kanskje kan vi få se begge to få minutter for A-laget denne sesongen.