Den tidligere Barça-spilleren, Edmílson, støtter opp om klubbens nysignering.
I et intervju med den brasilianske avisen UOL Esporte, har Edmílson støttet opp om Barças siste tilvekst til forsvaret.

– Douglas er en spiller som har de funksjonene som Barcelona ønsker seg i dag. Han er en veldig kraftfull og rask spiller. Kanskje har han ikke den beste teknikken, men han kan lære seg å spille med de store. Barcelona ville ikke ha hentet ham hvis ikke de kjente alle hans offensive og defensive egenskaper.

Edmílson nøler heller ikke med å sammenligne Douglas og Dani Alves.

– Når Dani Alves kom til Sevilla begynte han som angriper, så ble han plassert på midtbanen, og deretter havnet han til slutt på backen. Jeg husker Sevilla-laget med Dani. Han er en spiller med egenskaper som ikke er veldig annerledes fra egenskapene til Douglas. Han utviklet seg i Europa. Sevilla-Daniel er en helt annen spiller enn den Daniel som spilte på sitt beste i Barcelona for et par år siden. Hvorfor måtte han dra til Europa for å utvikle sin fotball? Kanskje fordi våre trenere og ledere ikke er i stand til å utvikle. Douglas er en spiller som har noen av de samme egenskapene som Daniel.

Douglas’ landsmann regner med at backen vil utvikle seg raskt og positivt hos katalanerne, og virker ikke overrasket over signeringen.

– Jeg tror ikke engang at han trenger tre-fire år, hvis han får tillit og spilletid, kan han nå utviklingen denne sesongen. Supporterne vil forstå at han trenger litt justering. Det kommer an på klubben. Jeg tror ikke det tar lang tid før han har utviklet sin profesjonelle fotball.