Amahl Pellegrino (30) er en ihuga Barcelona-supporter som har fulgt klubben tett gjennom mange år. Vi har spurt Eliteseriens toppscorer om hans fantastiske sesong så langt, samt hva han tenker om situasjonen rundt favorittklubben hans.

Først og fremst, gratulerer med en kjempesesong i Eliteserien så langt! Du har jo levert godt i Eliteserien over flere år nå, men virkelig fått vist hva du er god for etter overgangen til Kristiansund. Er det rett og slett denne overgangen som er årsaken til at det har løsnet?

Det som har løsna ordentlig for min egen del er spillestilen og hvor jeg får spille. Jeg får brukt mine styrker og det jeg er best på her i Kristiansund!

Det er fire kamper igjen av sesongen, og du er i førersetet hva gjelder toppscorertittelen, og laget ditt har topp 4 innen rekkevidde. Er det dette du/dere har i tankene nå?

-De resterende 4 kampene er livsviktig for oss som klubb. At «lille» Kristiansund har satt seg i denne posisjonen og kan kjempe om en plass ute i Europa er helt vilt, så alt som gjelder er å ta en kamp om gangen å ta med oss så mange 3-poengere vi kan, så får vi telle opp til slutt og se om vi var gode nok eller om det ikke holdt helt inn.

Over til Barcelona, ditt favorittlag! Hvordan ble dette til?

-Mitt kjære Barca!! Det starta litt med Rivaldo og Saviola for min del, men da Ronaldinho kom ble jeg solgt! Den desidert kuleste fotballspilleren vi noen gang har sett, etter min mening!

Hva tenker du om starten på sesongen?

-Starten på sesongen har jo ikke vært noe spesielt å skryte av. Tap hjemme mot Real Madrid og borte mot Atlético som var sesongens verste kamp er jo bare litt av det! Men alt kaoset som har vært i klubben de siste årene samt alle trener-utskiftninger er jo en stor del av det også.

I sommer ble Luis Suarez solgt til Atletico, en spiss som har vært ekstremt viktig for Barcelona, både hva gjelder scoringer, men også hans rolle som en såkalt «nier». Hvor viktig er det for en klubb med Barcelonas spillestil å ha den typen på banen, og hvor mye påvirkes de i negativ forstand ved å ikke ha den typen, slik du ser det?

-Luis Suarez har vært en stor del av Barca sin historie helt siden han kom, og vi ser fortsatt at han har sulten og veldig mye mer å bidra med som fotballspiller, så hele overgangen og måten det skjedde på var bare trist.

Hva er dine tanker rundt Messi-sagaen i sommer, og hvordan tror du den kommer til å ende?

-Messi sagaen er bare trist, det viser hvor mye som har skjedd rundt klubben og hvor langt det har gått. At Messi virkelig vil forlate sitt kjære Barca sier alt! Jeg vet virkelig ikke hva som kommer til å skje, redd han drar til City og Guardiola. Samtidig håper jeg at en ny president kan komme med en plan, og at Xavi som ny trener skal holde han her hos oss!

Din nære venn, Tokmac Nguen har virkelig levert varene for Ferencváros, og var så «heldig» å bli trukket mot Barcelona i gruppespillet i Champions League. Har dere fått pratet om opplevelsen, samt det kommende oppgjøret mellom lagene i midtuka?

-Ja, det var helt sinnsykt! Alle de nærmeste kompisene våres så på trekninga hjemme og håpa på den kuleste gruppa, og da lagene kom på rekke og rad gikk Snapchat-gruppa vår varm, vi jubla lenge da! Så vi lever guttedrømmen vår igjennom han nå, snakker sammen før kampene og hører hvordan anlegget er, og etter kampene diskuterer vi hvordan spillerne er. En ting er klart, Messi er 10 ganger bedre i virkeligheten enn på TV, og det er ganske vilt.

Er det noe håp for Barcelona denne sesongen, eller tror du det blir nok en skuffende sesong?

-Redd at det blir en skuffende sesong. Alle skadene bakover i tillegg til økonomien gir ikke så mye håp. Likevel har man jo alltid trua på at det skal bli bedring, og kanskje presidentvalget i januar gir en boost.

Hvilken klubb kunne du aller helst tenkt deg å spille for, om man ser bort ifra KBK og Barcelona? Hvorfor?

-Da ville jeg kanskje tenkt rent på spillerstil, så hadde det vel stått mellom Dortmund, Liverpool eller Atalanta, haha!

Maradona, èn av de aller største gjennom tidene gikk som kjent dessverre bort forrige uke. Hvordan rangerer du de tre beste/største gjennom tidene?

-Ja, dessverre! Det var trist, han ble jo bare 60 år, men sånn er livet dessverre.
For meg så ville det vært Dinho, Maradona og Messi! Usikker på rekkkefølge, men for meg vil alltid Ronaldinho være nummer 1!

Som vi vet har Barcelona de senere årene kollapset i de store kampene i Champions League, og deres mentalitet har vært hyppig snakket om. Har du selv noen erfaringer med mental trener, og tror du dette kunne ha gagnet flere toppklubber og toppspillere verden over?

-Det har jeg ikke et godt svar på faktisk, men en trener som har en autoritet og en lederstil og som har kontroll på gruppa hadde aldri gått gjennom slike kollapser som Barca har gått i gjennom fire år på rad nå. Så tror at treneren har mye å si. Om spillerne har kontrollen i gruppa, kollapser det stygt når det ikke går veien.

Som Barcelona-supporter vil jeg tro at du har drømt om å spille for klubben. Hvor mange mål tror du at du kunne ha levert over en hel sesong i dette Barcelona-laget?

-Jeg tror jeg skulle ha klart å putta godt over 15 mål i ligaen med alle sjansene Barcelona kommer til – kanskje 20 om jeg hadde tatt straffer, men hadde aldri gått inn i den diskusjonen med Messi! Hahaha!

Selv om du har passert 30, virker du å være som en fin årgangsvin, som bare blir bedre og bedre med årene. Er det fortsatt en drøm om å komme seg ut i det store utland, eller er du tilfreds med hvor du er for øyeblikket? Kan det være en mulighet for at vi ser deg mot Barcelona i fremtiden?

-Ja, og kroppen er fortsatt den samme som for fem år siden, så jeg føler selv at jeg er som en fin årgangsvin som du sier. Jeg har mine drømmer enda, og de er utenfor Norges grenser, så det blir spennende å se hvor veien bringer, men jeg har et mål og en drøm om å komme meg ut. Får jeg møtt Barcelona ville det ha vært en stor bonus!

Vi ønsker Amahl Pellegrino og Kristiansund lykke til med sesonginnspurten av Eliteserien 2020!