Seieren i går gjorde at Barca tok seg videre fra gruppespillet i Champions League for 17. sesong på rad.
Det er fortsatt ikke avgjort om det blir første- eller andreplass i gruppen, da også Juventus vant sin kamp i går. Om Barcelona skulle ta førsteplassen vil det i så fall være 14. sesong på rad Barcelona også vinner sin gruppe.
Vi må altså helt tilbake til sesongen 2003/04 sist Barcelona ikke var å finne i sluttspillet av den gjeveste turneringen. Det var også sesongen en 23 år gammel Ronaldinho ankom klubben. Da spilte Barcelona i UEFA Cupen på grunn av en svak sesong i La Liga året før, til tross for at de tok seg et stykke i Champions League.

Debut

Ikke bare var det positivt at en sluttspillplass ble sikret, men det var også flere debuter å glede seg over i går kveld.
Kanskje litt overraskende var det Riqui Puig sin debut i CL. Midtbanespilleren har tidligere fått 16 kamper i La Liga og Copa del Rey, men ikke spilt i CL tidligere. Sammen med Puig fikk også midtstopper Mingueza sin debut, ikke bare i CL men for Barcelonas A-lag. Det gjorde også amerikanske Konrad de la Fuente som fikk noen minutter i pre season, men fikk de siste minuttene i gårsdagens oppgjør, som ble hans offisielle debut for A-laget.
Noe overraskende fikk også Matheus Fernandes sin debut i går. Midtbanespilleren fra Brasil ankom Barcelona i januar før han gikk rett på lån til Valladolid, der det ble veldig lite spilletid. Spilleren som er 22 år har gått litt i glemmeboka, så grei ut i den lille tiden han fikk.
Det var enda en første i går. Ikke en debut, men en første scoring. Sergino Dest spilte en fremragende kamp og var Barcelonas beste spiller. Backen fra USA registrerte seg for sin første scoring i Barcelona og burde også hatt en assist.

14. desember

Det skal fortsatt spilles to kamper til i gruppespillet før alt er klart, og Barcelona skal møte Ferenváros på bortebane 2. desember, og ta imot Juventus til det som kan bli gruppefinalen 8. desember.
Barcelona leder gruppen med tre poeng over Juventus etter at Barcelona vant 2-0 i Torino.
Før kveldens kamper er det fire lag som er klare for gruppespillet. Barcelona, Juventus, Sevilla og Chelsea. Hvem som møter hvem i første utslagsrunde vil bli trukket 14. desember.