Barcas åtte planer for januarvinduet, hvorav ingen av de involverer Eric García:
Til tross for en rekke spillere inn og ut, en marginal profitt på €7.5m og en overhengende økonomisk krise er Barca langt fra ferdige for sesongen. Med gullkalven Fati ute med langvarig skade (anslås minimum fire måneder), Suárez kastet til rivalen om seriegullet (nei, den gode siden av Madrid) og Dembélé i påvente av neste skade er det tynt i de offensive rekkene til Barca for inneværende sesong. Spilleren som hyppigst ryktes inn er Memphis Depay som trolig vil komme svært billig i januar dersom Barca får solgt unna flest mulig av følgende fire spillere; Umtiti, Firpo, Braithwaite og Matheus (google han om du lurer). Beilerne står neppe i kø for å sikre seg noen av de, men penger må inn før man i det hele tatt får dispensasjon til å betale lønna til Depay om han så skulle komme gratis.
Ramon Planes og co. planlegger også å låne ut Puig og Aleñá som sliter med bortimot null spilletid, samt at man ønsker seg en midtstopper på lån frem til sommeren for å unngå å sende €15m til sjeiken i City for García når han blir gratis i juni.
Er noen av disse planene realistisk gjennomførbare? Tja. Om Barca skulle få solgt alle spillerne de ønsker vil de likevel trolig være avhengig av solide lønnskutt over hele linja samt at man tvinges til å satse fra eget akademi. Det er på sett og vis det eneste positive opp i all viraken rundt klubben for tiden.
Ja, og så var det Messi da, hva med han? Dersom Messi ved et mirakel bestemmer seg for å underskrive kontraktsfornyelse vil han da godta lavere lønn enn han har nå? Vil han ha tro på prosjektet på kort nok tid til at han selv kan nyttegjøre seg det (gjeve titler), eller vil han innse at Barcas gulltog neppe kommer på stasjonen igjen før om 4-5 år og at det kan være siste mulighet for han til å teste om andres gress faktisk er grønnere?
Personlig tror jeg Messi drar uavhengig av om Barca skulle klare å karre med seg et trofé utenom Gamper Cup i år eller ei, og jeg unner han all suksess uansett neste destinasjon.

Hvis det er tynt offensivt er Barcas forsvar grafén-tynt

Dersom Umtiti og Firpo forlater katalanerne står klubben igjen med kun tre backer og to stoppere pluss eventuelt en lånestopper. Ryktene rundt hvilke stoppere som er aktuelle for et lån får trolig frem smilene, til Real Madrid-fansen. Mustafi som for tiden er plassert uten sokker i kulden i Arsenal er blant de heteste kandidatene, men hva med Murillo? Nei, huff, nytter ikke å ta sorgene på forskudd. Forhåpentligvis gir Koeman guttene på Barca B muligheten fremfor å hente noe makkverk på dyre lønninger. Mingo, Mingueza, Comas og Baldé er alle mer enn klare for å bidra med førstelagsfotball dersom de får muligheten, og i mine semipessimistiske øyne er det uansett særdeles lite trolig at Barca stikker av med sølvtøy denne sesongen uansett, så hvorfor ikke satse på ungdommen?
Til sommeren 2021 skulle ideelt sett Barca vært i posisjon til å forhandle om de råeste talente og de største navnene i fotballverden. Slik er det ikke! Selv om Victor Font eksplisitt uttalte et ønske om å hente Haaland m.fl. vil klubben trolig måtte nøye seg med Depay og García (gratis overgang) samt eventuelt en type som Wijnaldum. Det blir nok noen år til neste gang Barca kan vise muskler på markedet og alle vet at er det én klubb som ikke kan prute så er det Barca. La oss krysse fingrene for at ungguttene i laget kan fortsette å tenne lys i en ellers dyster tid og at klubben holder seg noenlunde flytende lenge nok til at neste president og sportslige ledelse kan starte gjenoppbygningen av noe stort.
Har du trua på noen saftige signeringer i januarvinduet eller eventuelt neste sommer? Hvem er i så fall dine (realistiske) drømmesigneringer?