Det er snakk om at Barcelona ønsker å kvitte seg med Junior Firpo i januar, og da er det ikke penger til å hente inn en erstatter.
Skal vi tro rapportene fra Sport skal ikke det være noe problem for Ronald Koeman eller klubben. De ønsker nemlig å hente opp 17-år gamle Alejandro Balde for å ta backup plassen på venstrebacken bak Alba.
Det kommer som en liten overraskelse med tanke på at Balde fortsatt ikke har spilt en offisiell kamp for B-laget på grunn av skade denne sesongen. På den andre siden har Balde blitt sett på som et stort talent i en god stund nå, og kan kanskje være Barcelonas fremtid på venstrebacken.
Alt avhenger av at Firpo selges i januar, med Inter som mulig destinasjon. Firpo selv skal foreløpig ønske å fortsette i Barcelona ifølge ryktene.

Litt om Alejandro Balde

Den unge spanjolen kom til La Masia i 2011 som 8-åring. Da kom han fra byrival Espanyol som et stort offensivt talent. Siden den gang har han spilt både spiss og venstrekant, men har etter hvert funnet sin posisjon som venstreback. På den samme måten som Alphonso Davies har utviklet seg posisjonsmessig er det derfor flere som sammenligner de to.
Balde har god fart og teknikk offensivt, og selv om han ikke spilte så mye for Juvenil A forrige sesong registrerte han en assist hvert 258. minutt. Det at han er så god fremover i banen gjør at han også kan vikariere på venstrekant nå som Ansu er skadet. Når det gjelder det defensive har han fortsatt mye å lære og vil trenge tid.
Lynvingen var tiltenkt en rolle for B-laget denne sesongen, men ble skadet i oppkjøringen. Dette har holdt han på sidelinjen så langt, men han er nå på vei tilbake og forventes å kunne spille i slutten av måneden.
Alejandro Balde er 175 cm høy og er født i 2003, samme år som Ilaix Moriba, som er en annen meget spennende spiller som spiller for B-laget denne sesongen.