Den midlertidige presidenten har bekreftet en dårlig skjult hemmelighet: Barcelona er i dype økonomiske problemer.
Nylig ble det kjent at Carlos Tusquets tar over sjefsstolen i klubben på midlertidig basis. Det skjer etter at Josep Bartomeu trakk seg fra vervet forrige uke. For dem som følger Barça tett er det ingen hemmelighet at Bartomeu og styret hans har skakk-kjørt klubbens økonomi, og situasjonen ble ikke akkurat noe bedre da koronapandemien var et faktum. Tomme tribuner og færre turistbesøk på Camp Nou er blant de faktorene som har bidratt til at de allerede røde regnskapstallene nå er blitt blodrøde.
Etter et par dager i syn nye jobb, hevder den ferske presidenten at klubben må spare opp mot 300 millioner euro – en sum som utgjør omtrent en tredjedel av klubbens årlige omsetning de siste par sesongene. I en ny rapport har Tusquets blant annet følgende å si om den vanskelige situasjonen:

— Vi ønsker ikke å ta penger fra noen. Vi er nødt til å redusere de kortsiktige utgiftene, og håper å oppnå enighet med spillerne og klubbens øvrige ansatte i de pågående lønnsforhandlingene. Det viktige nå er å senke utgiftene samtidig som vi ser etter nye inntektskilder som i øyeblikket ikke eksisterer.

— En av de viktigste inntektskildene er turisme – til og med viktigere enn inntekter fra tv-rettigheter. Det siste året før pandemien hadde klubben en inntekt på 220 millioner euro fra Camp Nou – det er umulig dette året.

Presidenten kom også med en påminnelse om det midlertidige styrets mandat:

— Alle beslutningene vi tar kan bli opphevet av styret som kommer inn i klubben når neste valg er avholdt.

Hva tenker du om uttalelsene?