Som følge av avgangen til Bartomeu og hele hans styre har det blitt satt inn et interimstyre. Dette er det du trenger å vite.
Med Bartomeu og co sin avgang må det velges et nytt styre. Men en stor institusjon som Barcelona trenger å ha en ledelse, og derfor sier klubbens vedtekter at når et styre går av, blit stemt ut, eller av andre grunner må trekke seg, skal det innstilles et midlertidig styre frem til et nytt styre er valgt. Interimstyret skal kun ha ansvar for den daglige driften av klubben, samt arrangere et nytt valg.

27-åringen som hentet Maradona

Klubbens nye interimpresident heter Carles Tusquets. Kun 27 år gammel ble han valg som kasserer i styret til tidligere klubbpresident Josep Lluis Núñez, og er klubbens yngste styremedlem gjennom tidene. Tusquets’ håndtering av klubbens finanser blir pekt på som en av grunnene til at Barcelona fikk kjøpt Diego Maradona i 1982.
Tuquets har en doktorgrad i økonomi fra Universitetet i Barcelona, og har mer enn 40 års erfaring fra finanssektoren. Erfaringen inkluderer grunnleggelse av flere selskap, og han har vært i organisasjoner i Catalonia som ønsker å øke offentlig forståelse og innsyn i finanspolitiske beslutninger i regionen.
Med seg i styret får han:
– Joan Ramon Ramos, visepresident
– Joan Lluís Garcia, kasserer
– Josep Maria Mir, sekretær
– Miquel Lladó Caadevall, styremedlem
– Josep Maria Xercavins, styremedlem
– Àlex Tintoré, styremedlem
– Sónia Cano, styremedlem

Utfordringer med nytt valg

I flølge klubbens vedtekter må et nytt presidentvalg arrangeres innen tre måneder. Det kan by på utfordringer for FC Barcelona, da Spania er midt inne i sin andre bølge av koronaviruset. Statsminister Pedro Sánchez erklærte krisesituasjon i Spania, og har lagt en plan som kan vare så lenge som ut april 2021. Blant tiltakene er portforbud etter 22:00, påbudt hjemmekontor for de som kan, og begrensninger på sosiale sammenkomster. Bystyret i Barcelona har også stengt barer og spisesteder ut måneden, restriksjoner som sannsynligvis blir utvidet.
En annen utfordring er at store deler av klubbens medlemmer er i risikogruppen for korona, da 40% er over 60 år.Det er selvfølgelig en ulempe for klubben å ikke ha et styre som kan sikre den langsiktige driften av klubben, og trolig kan ikke et interimstyre foreta seg mye på overgangsvinduet i januar. Her var det ventet at spillere som Memphis Depay og Eric Garcia kunne bli klare for klubben. Samtidig må valget gjennomføres på en måte som både sikrer helsa til medlemmene som skal til valgurnene, samtidig som valget oppfyller alle statlige og lokale koronatiltak.
Tusquets og co. har derfor arbeidsoppgavene klart for seg når de nå tar over ansvaret for klubben.