I et langt intervju med avisen La Vanguardia åpner stopperkjempen opp om flere aktuelle emner.
Etter tirsdagens kamp mot Ferencváros annonserte klubben at veteranen forlenger kontrakten til sommeren 2024. Dermed tilsier det aller meste at han avslutter karrieren sin i Barça. I intervjuet med La Vanguardia snakker Piqué om det meste som har rørt seg rundt ham selv og klubben i det siste.
Her følger noen utdrag fra intervjuet.
Om forholdet til Bartomeu:

— Jeg ønsker ikke å ha et dårlig forhold til noen, men det har vært vanskelig til tider. Sosiale medier-skandalen (den såkalte «Barça-gate», red.anm.) for eksempel. Som Barça-spiller registrerer jeg at klubben min har brukt penger, penger som de nå ber oss om, for ikke bare å kritisere personer som har et historisk tilknytning til klubben, men også nåværende spillere. Det er brutalt. Jeg ba om en forklaring, og han fortalte meg: «Gerard, jeg visste ikke om det». Og det tror jeg på, men så ser du at en person som tok beslutningen om å hyre disse selskapene fortsatt jobber for klubben

Om samarbeidet med Koeman:

— Følelsen innad i laget er veldig god. Treneren er direkte i sine tilbakemeldinger, noe som troppen setter pris på. Treningsmengden har også økt. Vi har startet sesongen bra, men nederlaget mot Getafe var uventet. La oss se hva som skjer i El Clásico.

Om det kommende mistillitsvotumet:

— Jeg tror konklusjonen man må trekke fra dette er at klubben er mer levende enn noen gang. Det virker absurd å samle over 20 000 signaturer under de nåværende forholdene. At så mange mennesker viser sin motstand, samtidig som man knapt kan gjøre noe helst som følge av pandemien, viser at klubben er levende.

Piqué ble også spurt om han kommer til å stemme:

— Som klubbmedlem vil jeg benytte min rett, men det er hemmelig valg.

Om hvordan han opplevde oppstyret rundt Messi:

— Leo hadde gjort seg fortjent til å bestemme fremtiden sin, og dersom han var overbevist om at han måtte gå … Jeg tror jeg hadde gjort ting annerledes dersom jeg var president.

Om helgens storoppgjør:

— Vi er der vi er i øyeblikket, men jeg er optimistisk. Måtelig optimistisk.

Resten av intervjuet kan leses oversatt i sin helhet her.
Hva tenker du om Piqué sine uttalelser?