Historiens første El Clásico for kvinnelagene endte i brakseier for Barcelona.

God kontroll

Barcelona åpnet kampen sterkest og var laget med mest press fra start av og det skulle ikke ta lang tid før nivåforskjellen ble kjent. Patri Guijarro førte bortelaget i ledelsen etter drøyt 20 minutter spilt. María Rodríguez scoret et selvmål etter 55 minutter, Leike Martens og Alexia Putellas scoret i det 66. og 75. minuttet henholdsvis. Dermed viste tavlen 0-4 ved siste fløyteblås og jentene tar med seg alle poengene hjem til Barcelona.

Caro godt involvert

På selvmålet til Real Madrid var store deler av jobben gjort på forhånd av Caroline Graham Hansen. Hun løp seg nedover høyre flanken og forsøkte å få ballen i mål. Desverre/Heldigvis gikk ballen via en motspiller og dermed i mål. Senere i kampen var hun nest sist på ballen da Putellas lett satte ballen og spikeren i kista på Real Madrid. Utenom dette var hun en konstant trussel i feltet til Real Madrid.

Solid åpning av sesongen

Med en sterk seier i dag åpner altså FCB Femení sesongen der de slapp. Jentene ledet forrige sesong på topp av tabellen og hadde ikke tapt en eneste kamp før sesongen ble avsluttet på grunn av coronaviruset. Det endte med seriemesterskapet for 2019/2020-sesongen.