I et ferskt intervju med Sport letter argentineren på sløret om blant annet fremtiden og konflikten med styret.
Messi er utvilsomt vant til å ha søkelyset rettet mot seg til enhver tid, men fra sent i sommer til i dag har det stormet uvanlig mye rundt klubbens kaptein. Gemyttene roet seg i hvert fall ikke etter at han kom et syrlig stikk til klubbstyret i en avskjedsmelding til Suárez.
Her følger noen utdrag fra intervjuet med Sport.
Om konfliktene innad og tiden fremover:

— Etter så mange uenigheter, ønsker jeg sette en stopper for det hele. Vi må alle være samlet og ha troen må at det beste fremdeles i vente. Å forene lidenskap med spenning og motivasjon vil være den eneste måten vi kan oppnå våre mål på. Vi er nødt til å fremstå som samlet og trekke i den samme retningen.»

Om betydningen av sine feil:

— Jeg tar fullt og helt ansvar for mine feil, og hvis de virkelig var feil fra min side var det bare ment til å være til det beste for klubben.

En melding til supporterne:

— Jeg ønsket å gi en beskjed til alle supporterne. Dersom noen av dem noen gang ble irritert over noe som jeg sa eller gjorde, vil jeg ikke la det være tvil om at alt jeg gjorde alltid var med de beste intensjoner for klubben.

Angående kritikken mot styret i avskjedsmeldingen til Suárez:

— Jeg forstår at folk kanskje vi mene at jeg burde ha holdt kjeft eller latt det passere, som jeg gjorde ved mange andre anledninger, men mange ting de siste ukene skadet følelsene mine, og dette var min måte å uttrykke det på.

Dersom det var noen tvil om Messis vinnermentalitet:

— De som kjenner meg vet at jeg gir alt på banen og ikke er i stand til å spille for noe annet enn å vinne. Slik har det vært gjennom hele karrieren min og det vil ikke endre seg nå. Min forpliktelse til drakten og klubbemblemet er fortsatt 100 prosent.