Barcelona og Sevilla er enige om en overgang for den kroatiske landslagsspilleren Ivan Rakitic. Det melder den italienske journalisten Fabrizio Romano.
Det er ikke ventet at Sevilla betaler noe i overgangssum for kroaten. Barça skal på sin side være fornøyd med at de kvitter seg høy lønnskostnad i Rakitic. Midtbanespilleren hadde i utgangspunkt kontrakt med Barcelona frem til neste sommer. Ifølge Romano kommer Rakitic til å skrive under treårsavtale med Andalucía-klubben.
Flere avganger forventes
Ivan Rakitic kom til Barcelona fra nettopp Sevilla sommeren 2014 for om lag €18 millioner, som erstatter for Cesc Fàbregas. I hans første sesong med klubben var han med på å vinne «Triplete», og havnet blant annet på scoringslista i Champions League-finalen mot Juventus. Rakitic har blitt serie- og cupmester fire ganger på seks sesonger i Catalonia. I tillegg har han vunnet Supercopa de España to ganger, samt den europeiske supercupen og VM for klubblag én gang hver. Ifølge Transfermarkt har han scoret 35 mål og levert 42 målgivende pasninger på 310 kamper for Barcelona.
Rakitic er den andre førstelagsspilleren som forlater Barça dette vinduet. Fra før har Arthur forlatt klubben til fordel for Juventus.
I tillegg har utlånte spillere som Marc Cucurella (Getafe), Carles Pérez (AS Roma) og Abel Ruiz (Braga) forlatt klubben permanent. Arda Turan, som hadde kontrakt med klubben frem til 1. juli, har gått vederlagsfritt til Galatasaray.
Rakitic-salget kan være den første av flere nært forestående avganger fra Barça-troppen. Angivelig jobbes det iherdig for at både Luis Suárez og Arturo Vidal skal følge etter. Både Juventus og Ajax har blitt nevnt som potensielle destinasjoner for Luisito, mens Inter skal være interesserte i Arturo Vidal. I tillegg er som kjent Lionel Messi på vei vekk fra klubben. Manchester City er klubben som linkes sterkest til argentineren.
Hva tenker du om at Rakitic forlater Barcelona? Hvilke andre spillere bør Barça kvitte seg med, og hvem ser du på som Rakitic’ ideelle erstatter? Fortell oss din mening i kommmentarfeltet!