En ny dag har gått etter at Messi skal ha sendt burofaxen til Barcelona, og med det startet tiårets største overgangssjokk. Vi har sett nærmere på hva som skjedde i går, 26. august.

Reglementet

I saken om Messi har en sak angående om oppsigelsen er gyldig, står det i FIFAs reglement: «Hvor en avtale er i ferd med å utløpe ved den ordinære sesongslutten, vil en ny utløpsdato vare til den nye sluttdatoen av sesongen». Dermed kan det se ut som klausulen til Messi er gyldig. Dog er neppe siste ord sagt.
Verken Messi eller Barcelona ønsker å gå rettens vei. Han kommer til å møte opp på første trening sammen med resten av laget 31. august. Innen det ønsker Bartomeu vil møte Messi, men han er på ferie sammen med familien sin til pre-season starter.

Trincãos presentasjon

Bartomeu var ikke på pressekonferansen til Trincão. Sportsdirektør Ramón Planes uttalte at de ikke har noen planer om å selge Messi, og vil fortsette å kjempe for å beholde han.

– Det var virkelig sjokkerende nyheter, men som vi har sagt tidligere, vi ser på Leo som en Barcelona-spiller. I dag kom Trincão, og vi håper at han vil få suksess sammen med Messi. Det er ingen tvil om at vi alle vil ha Messi på laget.

City-interessen

City Group ønsker Messi i tre-fire år. To-tre år i Manchester City, ett år i New York City FC. De ønsker naturlig nok å hente han gratis, men er også villige til å betale for han, enten opp mot 150 millioner euro eller ved at Gabriel Jesus, Angeliño og Eric García går motsatt vei
For å ha råd til overgangen ønsker City å reforhandle hovedsponsoravtalene sine, slik Juventus gjorde da de hentet Cristiano Ronaldo.

Lydklippet

I går sirkulerte et lydklipp hvor Messi skal ha forklart situasjonen sin med en bekjent: «Jeg tok avgjørelsen sammen med Antonella (Messis kone) om å forlate Barcelona. Det gjør virkelig vondt, men sånn er det. Sirkelen har blitt sluttet. Jeg kommer til å snakke med Pep, slik at han kan fikse overgangen til City. Fotballen der er spektakulær og er tilpasset det jeg ønsker.»
Senere kom det frem at lydklippet var fake, som flere kilder, blant annet Messis far, avkreftet som sanne.

Ny burofax

Det er ikke bare Messi som har sendt burofax til Barcelona denne uken. Tidligere trener Quique Setién, sammen med sin advokat, kontaktet hans tidligere klubb, da Barcelona ennå ikke har sendt dokumentene som løsner han fra klubben til forbundet. Setién er formelt fremdeles trener i Barcelona, og kan derfor ikke få en ny jobb i en annen klubb.