Francisco Trincão ble offisielt presentert som ny Barça-spiller i går, men pressekonferansen skulle dessverre i stor grad skulle handle om Messi i stedet.
31. januar ble Trincão kjøpt til Barcelona fra Braga, og skulle slutte seg til katalanerne ved sesongslutt. Portugiseren ble hentet for 31 millioner euro på en femårsavtale, og ble presentert i går. Sportsdirektør Ramón Planes ønsket 20-åringen velkommen i starten av pressekonferansen.

– Det er en glede å introdusere vår nyeste spiller. Han kan spille i mange posisjoner, og ble nylig kalt opp til det portugisiske A-landslaget. Vi ønsker å bygge et nytt vinnerlag for fremtiden, med spillere som han og Pedri. Velkommen til klubben!

Ble spurt om Messi

– Det er en ære å være i den beste klubben i verden, og jeg ønsker å vinne alt her. Det er min første dag, men jeg føler meg veldig godt. Stadion er veldig stor, og jeg ønsker å score mange mål og bidra med mange assist her.

Det tok ikke lang tid før nyervervelsen ble spurt om Messi-sagaen.

– Jeg kom til byen for to uker siden, og jeg er her for å gjøre en jobb og være en katalysator for dette laget, men jeg kan ikke svare på andre ting.

– Jeg ser på spillere som Messi som en referanse, men jeg må jobbe hardt for å bli suksessfull.

Figo-stikk

Francisco Trincão har spilt i flere posisjoner i Braga, og fikk spørsmål om hvor han ønsket å spille.

– Jeg må snakke med Koeman først, men jeg kan spille i alle posisjoner. Jeg er her for å bidra, så jeg må vente å se hva treneren ønsker av meg.

20-åringen fikk spørsmål om han vil bidra på banen på samme måte som landsmannen Figo gjorde, før han dro til Real Madrid.

– Figo gjorde en veldig god jobb her, men jeg er her for å skrive min egen historie, forhåpentligvis bedre enn det Figo gjorde i Barcelona.

Messi, Messi, Messi

Sportsdirektør Planes fikk deretter kun spørsmål om Messi.

– Det var virkelig sjokkerende nyheter, men som vi har sagt tidligere, vi ser på Leo som en Barcelona-spiller. I dag kom Trincão, og vi håper at han vil få suksess sammen med Messi. Det er ingen tvil om at vi alle vil ha Messi på laget.

– For Leo er man nødt til å ha enorm respekt for hvem han er og for hans historie. Vi ønsker ikke å miste han, vi ønsker at han blir. Leo har gitt Barça mye, og vi jobber med å overbevise Messi om å bli med videre, å finne den beste løsningen for både han og klubben. Alle i Barcelona ønsker han videre.

– En utakknemlig jobb

Planes ble deretter spurt om exiten til flere av de rutinerte spillerne:

– Klubben jobber med et nytt prosjekt. Koeman sa han ville snakke med spillerne privat og har gjort det. Man må ha mye respekt for spillere som har vært her lenge og gitt mye til klubben. Det er vanskelige tider, og noen ganger kan avgjørelsene være vonde, men det er private og interne samtaler med spillerne.

På spørsmål om Planes vil garantere at laget vil bli bedre enn forrige sesong, svarte sportsdirektøren:

– Selvsagt jobber vi med å gjøre laget bedre, og det er jobben til sportsdirektøren. Mange ganger har vi blitt kritisert for jobben vi har gjort, men resultatene vil komme når de kommer. Det er en utakknemlig jobb, men jeg er sikker på at spillerne som kommer i sommer vil gi mye for klubben.