Ronald Koeman har hatt en ringerunde rundt til spillerne i det siste for å fortelle dem hva som forventes av dem kommende sesong.
Der skal han ha fortalt Sergio Busquets at han fortsatt ønsker å ha han i klubben, men at den faste plassen som ankeret på midten ikke lenger vil gjelde. Ryktene er at Frenkie de Jong vil ta mer over, men også at Pjanic sammen med de Jong kan være to dype midtbanespillere neste sesong.
Og ifølge sport skal Piqué ha fått beskjed om at han fortsatt vil være sjefen i forsvar. Koeman stoler på Piqué og vil ha med lederen videre. Det samme skal gjelde Jordi Alba, som har fått beskjed om å være «sitt beste jeg» kommende sesong.

Hvem skal ut?

Spillere som ikke har fått en like hyggelig telefon skal være Umtiti, Rakitic, Vidal, Firpo og Suárez. Mange vil mene at dette var på tide, men spesielt Suárez skal ha tatt dette tungt. Han mener det er feil av klubben å kvitte seg med ham på denne måten. Og om rapportene stemmer skal han kreve at han fortsatt får sin fulle lønn neste sesong, selv om han går til en annen klubb. Ajax skal være interesserte i uruguayaneren, men ønsker ikke å gi noe mer enn ca én tredjedel av lønnen han har i dag.