Etter at Quique Setién fikk sparken som følge av det patetiske stortapet for FC Bayern, får Barcelona nå en hollandsk klubblegende som sjef for Messi og Co.
Ronald Koeman (57) kommer fra jobben som trener for det nederlandske landslaget der han har gjort en god jobb med å gjenskape gleden i landslaget igjen. Som klubbtrener har han blandede resultater, og det er nok statusen som klubblegende som har gitt hollenderen jobben. Koeman har skrevet under på en avtale som strekker seg til sommeren 2022, og slutter seg til laget umiddelbart. Med seg som assistent har Wembley-helten tatt med seg Alfred Schreuder. Schreuder var tidligere assistent for Ajax-sjef, Eric Ten Hag.

Cruyffs Dream Team

Ronald Koeman var en vital del av Johan Cruyffs velkjente «Dream Team» på starten av 90-tallet. Som en defensiv spiller scoret han likevel over tosifret mål i nesten alle årene under Cruyffs ledelse. I tillegg ble han matchvinner mot Sampdoria i det som var Barcelonas første seier i den gjeveste turneringen i Europa. Hollenderen var også med på å vinne ligaen fire år på rad, og scoret totalt 67 mål på 192 kamper for katalanerne.