Piqué rettet en finger mot alle ledd i klubben i gårsdagens mikset sone. Nå har klubben redigert sitatet.
Det var en tydelig resignert Piqué som møtte pressen etter klubbens verste resultat i Champions League noen sinne. Katalaneren mente at alle i klubben må gå i seg selv, og tre av dersom man ikke har levert. Det var det tydelig noen i klubben som ikke likte.
Piqué sa følgende:

— Det var en horribel kamp. En forferdelig følelse…. Skam, det er det riktige ordet. Vi kan ikke konkurrere på denne måten, man kan ikke holde på slik i Europa (Champions League, journ.anm.). Og det er ikke den første gangen det skjer, ikke den andre og ikke den tredje. Det er tøft, det er kjempe tøft, og jeg håper det kommer noe ut av dette. Vi må alle reflektere. Klubben trenger forandringer, og jeg snakker ikke om treneren og jeg snakker ikke om spillerne. Jeg vil ikke utpeke noen, men jeg tror laget, klubben trenger strukturelle endringer av alle slag. Fordi, det er som jeg sa, ikke første gangen dette skjer, ikke den andre og ikke den tredje. Ingen er uunværlige. Jeg er den første som ofrer meg dersom det trengs nytt blod, for å endre denne dynamikken, er jeg den første til å dra for å få til dette, fordi jeg syns vi nå har nådd grensen. Jeg tror vi alle må gå i oss selv, reflektere internt, og finne ut hva som er nødvendig for klubben, for Barca, for det er det viktige.

Trolig var det delen med «jeg snakker ikke om treneren og jeg snakker ikke om spillerne» som har vært for hard kost, for denne delen ble utelatt da klubben sisterte Piqué på sosiale medier.

Oversatt til norsk leser sitatet: «Vi har nådd bunnen. Man kan ikke konkurrere sånn. Du kan ikke gjøre sånt i Europa. Og det er ikke første gangen, ikke den andre og ikke den tredje. Det er veldig tøft. Jeg håper det leder til noe. Nå trenger vi alle å tenke. Klubben trenger forandring. Ingen er uunværlige, og jeg er den første som tilbyr meg å dra dersom vi trenger nytt blod. Jeg er den første til å dra. Vi trenger alle å reflektere internt og gjøre det beste for klubben.»
At klubben korter ned sitatet for å gjøre det mer leservennlig er en ting, men det kritikkverdige er at delen med «det er ikke treneren, ikke spillerne» blir kuttet ut. Dette får sitatet til å se ut til at Piqué retter fingeren mot spillerne, og gjør stopperen til en syndebukk.
I skribentens øyne er dette et kynisk grep fra en ledelse som, dersom de hadde hatt noen som helst stolthet og æresfølelse, hadde fratredd stillingen sin i kjølevannet av dette. I stedet kastes en av spillergruppas mest sentrale spillere under bussen.
Man kan si mye om Piqué, som både er frittalende og har sine prosjekter utenfor banen, men å si at han ikke blør for Barca ville vært feil. Det har vært enkelt å lese mellom linjene at forsvarssjefen er kritisk til det sittende styret, som nå prøver å vende fokus tilbake til spillerne. Forhåpentligvis fortsetter sentrale spillere å snakke ut, for det kommende presidentvalget kan ikke komme fort nok, og da må mer kapable mennesker inn i klubben vi elsker.
#BartomeuOut