Etter det nærmest ufattelige resultatet mot Bayern fredag kveld, er det ingen tvil om at endringer må skje fortløpende i kriserammede Barcelona.
Sommeren 2021 er det nytt presidentvalg i FC Barcelona. Det betyr med andre ord nok en sesong i usikkerhet, og mulig skuffelse. Etter det patetiske 8-2 taper for Bayern gikk to av neste års presidentkandidater, Joan Laporta og Victor Font, ut i sosiale medier og krevde Bartomeus resignasjon.
Gerard Piqué uttalte også i et intervju etter kampslutt at endringer må til, og det raskt. President Josep María Bartomeu, som den stolte mannen han er, fortalte på sin side at endringer kommer til å skje, og at de var planlagt før gårsdagens kamp. Selv nekter han å si opp som president. Ifølge spanske medier tyder det på at både Quique Setién og Eric Abidal får sparken i løpet av kort tid.

— Etter et så smertefullt nederlag er kommentarene fra president Bartomeu nok en gang et tegn på feighet. Inkompetansen til han og styret forhindrer dem i å ta adekvate avgjørelser som gagner Barcas fremtid, skrev Laporta i sitt innlegg.

Victor Font på sin side ba også om Bartomeus avgang, og at han fremskynder neste års presidentvalg.

Fremskynde valget?

Selv om han nekter å gå av på det nåværende tidspunkt innrømmer presidenten at situasjonen er dramatisk i Barcelona. I en kritisk sportslig og økonomisk tid føler Bartomeu at han må gjøre situasjonen bedre før neste president tar over. Selv om klubben trenger forandring, tviholder altså katalaneren på sin posisjon.
Likevel skriver Sport at han muligens er villig til å fremskynde valget til enten januar eller mars 2021. Dette så neste president får noen måneder på seg til å forberede sin tid i klubben før påfølgende sesong starter.
Mandag er det styremøte. Kanskje får vi svar på noen av de mest stilte spørsmålene.