Juan Carlos Unzué har fått diagnosen ALS. Det fortalte 53-åringen på en pressekonferanse i dag på Auditori 1899 på Camp Nou.
– Jeg ville bare fortelle dere at jeg har ALS. I mitt tilfelle påvirker det lemmer, armer, hender og bein på en symmetrisk måte, fortalte Unzué.
ALS, eller amyotrofisk lateralsklerose, er en alvorlig nervesykdom som angriper motoriske nerveceller i ryggmargen og hjernen. Den er uhelbredelig, og behandlingen er i stor grad symptomatisk. Det vil si at man ikke kan iverksette helbredende tiltak, kun tiltak som reduserer symptomene og plagene med sykdommen. Gjennomsnittlig levetid etter diagnosetidspunkt er 3–4 år.
– På grunn av situasjonen vi befinner oss i har jeg ikke vært i stand til å stå ansikt til ansikt overfor venner og bekjente. Jeg kan forsikre alle dere som kjenner meg om at det går bra med meg, og at jeg er mentalt sterk nok til å sameksistere med denne vanskelige sykdommen. Jeg føler meg priviligert for det livet har gitt meg opp til dette øyeblikket, la Unzué til.
Unzué spilte for Barcelona fra 1988-90, men hadde sine beste år som spiller i Sevilla. Etter at spillerkarrieren tok slutt har Unzué gjort suksess som trener. Fra 2014-17 var han Luis Enriques assistent i Barcelona, hvor duoen blant annet vant «Triplete» i 2014/2015-sesongen. Fra juni 2019 til oktober samme år hadde Unzué sitt siste treneroppdrag, da han var hovedtrener for den daværende La Liga-klubben Girona.
Våre tanker går til Unzué og hans nærmeste pårørende.