Det ble en seig seriegjenåpning på Camp Nou, men Barca stakk til slutt av med tre poeng.

FC Barcelona — CD Leganés

Kampfrakta:
42′ 1–0 Fati (Firpo)
69′ 2–0 Messi
Gule kort: Lenglet, Umtiti, Firpo, Rakitic, Puig (Barcelona), Bustinza, Awaziem, Pérez, (Leganés)
Med en oppskriftsmessig seier mot Mallorca på lørdag, var det naturlig nok høye forventninger til Barcelona, når Camp Nou endelig igjen skulle være vertskap for en La Liga-kamp. Nesten uavhengig av hvilke forventninger folk satt med, er det trygt å si at disse ikke ble innfridd i første omgang.
Barcelona måtte fort skru ned tempoet etter kvarteret spilt, ettersom 19.-plasserte Leganés hadde to feite sjanser i starten av kampen. Først var det Piqué som ikke fulgte med da Sergio, Sergi Roberto og Rakitic gikk i et kollektivt press, og lot Javi Eraso komme upresset inn i boks. Minuttene etter fikk Guerrero avslutte like utenfor, etter at Junior Firpo hverken kom opp i motspiller, eller fikk skåret av skuddbanen til Guerrero. Heldigvis for Barca skøt de begge dårligere enn Ansu Fati.
Målet til Fati er egentlig det eneste verdt å ta med seg fra Barcelona sin førsteomgang, da spillet var tidvis så dårlig at undertegnede vurderte å sette seg ute for å se gresset gro, til tross for kraftig pollenallergi. Etter fint spill av Messi og Firpo endte ballen opp hos Fati, som fikk klint den mellom bena på Bustinza, og i lengste hjørnet.

Andreomgang

Åtte minutter ut i andreomgang gjør Setién to bytter, som fikk umiddelbar virkning. Suárez og Semedo kom inn for Fati og Roberto, som blant annet flyttet Griezmann i en friere rolle bort fra spissplassen. Det så ut som innbytterne skulle få hvert sitt målpoeng, da Semedo ble spilt nydelig igjennom av Messi, og gav Griezmann en enkel jobb i å styre ballen i mål, men reprisen viste at portugiseren var i offside, og målet ble anullert av VAR.
Det var derfor helt greit at Barca gikk opp til 2–0 med 20 minutter igjen å spille, da Messi doblet ledelsen fra straffemerket. Messi skapte selv straffen, etter å ha vendt bort tre-fire spillere og blitt revet ned i et veggspillsforsøk.
Barcelona fortsatte å holde trykket oppe også etter 2–0, og hederlig omtale går ut til Riqui Puig som gjorde et veldig godt innhopp, og er nære sin første scoring for a-laget. Det ender med tre oppskriftsmessige poeng på Barcelona, som trolig må opp flere hakk når Sevilla venter på fredag.

Vurderingene:

Ter Stegen (3): Holder nullen med et par redninger som ikke krever alt for mye, og er som vanlig trygg med ball i bena.
Roberto (2): Gjør lite de 53 minuttene han spiller, og er veldig usynlig. Høyresiden ble veldig lite brukt i første omgang, så kan man spørre om Roberto var offer eller årsak til dette.
Piqué (2): Opphever offsiden før Lenglet måtte redde på strek, men er utover dette stødig bakover, og ok involvert i pasningsspillet.
Lenglet (3): Får uttelling på terningen etter en viktig redning på strek på stillingen 0–0, og gjør utover dette en ok kamp uten stort annet å melde.
Firpo (2): Kommer ikke oppi Guerrero på Leganés’ andre avslutning. Blir spilt god på siden til Fati, men har mye mer å gå på opp til nivået han viste i Betis-drakt.
Sergio (2): Ikke like trygg bakover som han er på sitt beste, og skaper lite fremover.
Rakitic (3): Veldig usynlig i første omgang, men hever seg når Barca setter på turboen i andre.
Arthur (2): Best om possesion-spiller, og får utrettet lite når han blir satt til å være den kreative av de tre på midten. Kan diskuteres om dette også ligger på Setién, men faktum er at Arthur skaper veldig lite før han blir tatt av.
Messi (4): Viser lite i førsteomgang, hvor han for ofte må søke ned i banen etter ball, men viser at han har kvalitet. Bygger på dette i andre, med geniale pasninger, og setter prikken over i-en med straffescoring.
Griezmann (2): Virker helt uinspirert som spiss i førsteomgang, og tar ikke vare på ballen når han får den. Bedre i andre når han får bevege seg fritt, og nære på å få scoringen sin, men fremdeles milevis unna det som forventes.
Fati (4 BB): Barcelonas beste spiller i alle minuttene han er på banen, og får uttelling med et mål. Viser fart, ballsikkerhet, dribleferdigheter og ikke minst vilje, og leverer en veldig god kamp.
Innbyttere:
Suárez (2): Vi ser seg som en mer naturlig spiss enn Griezmann, og laget fungerer bedre med han på banen. Utretter ikke det store selv, som gjennspeiles i vurderingen.
Semedo (3): Får med sin fart utrettet mer på høyrebacken enn det Roberto gjør, og kun centimetre unna en målgivende. God søknad om mer spilletid.
Vidal (3): Tilfører fart og energi til en midtbane som trenger nettopp dette, og er nære på en målgivende til Puig.
Umtiti (2): Kommer inn for en skadet Piqué, og drar på seg gult kort, og suspensjon mot Sevilla på fredag. Spillmessig på det jevne.
Puig (4): Viser ungdommelig mot, kreativitet og tør å utfordre motpillere. Nære sitt første mål, men avslutningen ble litt for enkel for Cuellar.