Spillere og trenere har testet positivt på antistoffer.

Avdekket av blodprøver

Når spillerne kom tilbake til klubbfasilitetene tidligere i mai, ble samtlige testet for coronaviruset. Dette var en del av tiltakene som måtte oppfylles før organisert aktivitet kunne starte opp igjen.
I følge en reportasje fra pålitelige RAC1, skal fem spillere og to medlemmer av trenerstaben til FC Barcelona hatt covid-19. Dette ble oppdaget da blodprøver viste antistoffene til viruset. Pasientene var asymptomatiske og har mest sannsynligvis ikke en gang merket at de har hatt viruset. De har nok også hatt viruset i seg i såpass god tid i forveien at det ikke viste på naso-pharynx-prøvene alle tok da de kom tilbake.
Ikke alle er like heldige, og det er nettopp pga. slike tilfeller at isolering selv om man ikke har hatt symptomer har vært kritisk i å begrense smittespredningen.

Hva er antistoffer?

I tillegg til å være Barcelona-fan er u.t. også sykepleier og litt over gjennomsnittet opptatt av nyheter rundt coronaviruset og sykdommer generelt. Kort fortalt er antistoffer spesifikke proteiner som kroppens eget immunsystem produserer etter kontakt med et fremmedlegeme (virus, etc..). Dersom du blir smittet av et virus som for eksempel corona eller ebola og du overlever, er det stor sannsynlighet for at du ikke blir syk igjen av det spesifikke viruset. Kroppen har nå har et beredskapslager med antisfoffer den kan slippe løs som gjør at en stiller sterkere mot neste infeksjon av samme virustype.
Antistoffer kan oppdages i lang tid etter infeksjonen har kommet og gått. Dette er derfor et viktig og verdifullt verktøy når en skal ta for seg smittesporing.