I et intervju med Adidas deler Messi sine tanker om hvordan han tror den planlagte ligaoppstarten blir.
Det er ikke særlig kontroversielt å hevde at argentineren hadde godt av en spillepause slik fotballen når har hatt. Rett før pandemien lammet det spanske samfunnet så man flere tegn på at Messi var på et bristepunkt fysisk. En svært skadeplaget tropp hadde resultert i minimalt med hvile og ofte kunne man se ham holde seg til låret mens han skar en grimase.
Det blir derfor svært spennende å se hvilken utgave av Messi vi får se når ligaen etter alle solemerker starter opp igjen i midten av juni.
Kapteinen hadde følgende å si om den pågående pandemien:

— Ingen forventet det. Jeg kan ikke engang forestille meg den effekten som denne pandemien har hatt globalt. Det er vanskelig å leve og jobbe med en slik usikkerhet, og i en så annerledes situasjon som dette. Vi lurte alle på når vi ville komme tilbake på banen. Å opprettholde konsentrasjonen på banen er helt avgjørende for alle spillere.

Ikke overraskende ble Messi spurt om hvordan han har prøvd å holde formen ved like de siste månedene:

— Jeg har prøvd å trene hjemme hver dag. Individuell trening er selvfølgelig ikke det samme som å trene med gruppen. Jeg misliker å ikke spille kamper regelmessig, men dette er den nye hverdagen vi må leve med. Det er nettopp derfor vi trener igjen før oppstart.

Etter planen skal La Liga starte opp igjen i midten av juni. Argentineren tror det blir en spesiell situasjon:

— Når vi begynner å spille kamper igjen vil det være som å starte på nytt. Vi har litt tid til å forberede oss før ligaen starter opp igje og vi vil også få tilbake noen veldig viktige spillere som har vært skadet. Teknisk sett vil vi fortsatt være i samme sesong, men jeg tror at alle lagene og spillerne vil oppleve det som annerledes enn vanlig.

Barça-spillere er utvilsomt ikke vant til å spille for tomme tribuner. Messi tror det kan bli en ekstra utfordring:

— Det blir en utfordring. Spillergruppen forbereder seg på den samme måten som i forkant alle andre kamper. Det er imidlertid sant at man individuelt må forberede seg på å spille uten tilskuere, fordi det føles veldig rart. Vi spilte et kamp bak lukkede dører for en stund siden, og det var veldig rart. Med alt som skjer i verden er det likevel helt forståelig.