Det kan virke som at klubben har hatt et avslappet forhold til tyskerens kontraktssituasjon, men nå kan rykteflom få fortgang i sakene.
Marc-André ter Stegen har de siste sesongene utviklet seg til å bli en nøkkelspiller for Barça. I tillegg har tyskerens mange lovord om både klubben og byen Barcelona gjort ham til en enda mer populær mann blant fansen.
Siden overgangen fra barndomsklubben Borussia Mönchengladbach sommeren 2014, har ter Stegen rukket å spille over 200 kamper med Barça-emblemet på brystet. Grunnet sisteskanses tilsynelatende tilfredse tilværelse i klubben, har det vært relativt lite snakk om en sårt tiltrengt kontraktsfornyelse.

Positive signaler etter forhandlingsbrudd

Ter Stegens nåværende kontrakt utløper sommeren 2022 og dermed skal flere europeiske storklubber ha øynet en mulighet til å kapre målvakten. Barcelona skal etter sigende ønske seg en avtale som strekker seg til 2025.
Ifølge Sport skal forhandlingene mellom partene har stoppet opp da koronapandemien lammet Spania. Avisen hevder videre at klubben ikke kan tilby de samme betingelsene som før koronakrisen, grunnet de store økonomiske ringvirkningene av pandemien.
Dette skal imidlertid ikke ha endret på ter Stegens langvarige intensjon om å forlenge kontrakten, og forhandlingene mellom partene skal nå ha startet opp igjen.
Dersom man skal tro Sport skal målvakten ikke ha vært interessert i å forhandle med noen av de interesserte klubbene. Manchester City, Chelsea, Bayern og Juventus skal alle være svært ivrige etter å sikre seg tyskerens signatur, ifølge avisen.
Føler du deg trygg på at ter Stegen blir værende i Catalonia?