La Liga-presidenten Javier Tebas hevder sesongen kan fortsette allerede 12. Juni. Dette får Barcelona-forsvareren Gerard Piqué til å reagere.

Ønsker å spille ferdig sesongen

Det spanske sportsrådet (CSD) har iverksatt tiltak for å forhindre smitte innad i La Liga-klubbene som nå har begynt organisert trening igjen. Tiltakene består av distansering, bruk av verneutstyr og hyppig testing av spillerne.
Til tross for et par nye smittetilfeller i spansk toppfotball har La liga ledelsen og helsemyndighetene vurdert å starte opp igjen 12 Juni. Dette bekreftet Tebas i et TV-intervju i programmet #Vamos på Søndag. Ha la derimot til i samme intervju at ledelsen ikke ønsker å åpne for tidlig.
Planen er å spille ferdig sesongen i Juni og Juli. August vil være forbeholdt UEFA sin fullføring av Champions- og Europa league.

Piqué er skeptisk

På samme program (#vamos) avga Piqué et intervju. Han erkjenner det økonomiske aspektet ved å fullføre sesongen. Han mener derimot at 12. Juni er for tidlig for oppstart.
Bakgrunnen for den skeptiske innstillingen er frykten for skader. Spillerne har ikke spilt kamper eller hatt organiserte treninger siden coronasituasjonen gjorde sitt innrykk i Spania. Piqué foreslår derfor at sesongen utsettes ytterligere.
Bør La Liga åpne igjen 12. juni?