Coronavirusets effekt på Barcelonas økonomi kan medføre endringer i planene angående portugiseren.

Forsvarsplanen

Barcelonas forsvarsrekke har i 2019/2020-sesongen levert dårlige resultater sammenlignet med tidligere år. Dette er til tross for at en av verdens beste målvakter, ter Stegen, vokter buret. Dette tvinger Quique Setién til å gjøre endringer. Opprinnelig har planen vært å selge Samuel Umtiti og Junior Firpo for å kjøpe nødvendige forsterkninger. Nylig har derimot Semedo blitt et nytt navn på denne listen.

Ryktene

Det har gått mye rykter om høyrebackens framtid i FC Barcelona i spanske medier. Den siste tiden har ryktene pekt mot at klubbene portugiseren kan ende opp i er Inter, Juventus, Tottenham eller Manchester City. Avtalen med Manchester City vil eventuelt bestå av en bytte-deal med João Cancelo, som i sin alminnelighet kan tilby tilnærmet like kvaliteter som Semedo.

Konsekvensene

Semedo har ikke spilt dårlig i Barcelona, men levert varierende prestasjoner. Han bidrar med fart på høyresiden i kamper hvor dette er nødvendig, ofte for å kompensere for Sergi Robertos mangel på nettopp dette. Et eventuelt salg av Semedo vil derfor medføre en mangel på raske høyrebacker. Å bytte ut Semedo med en annen høyreback vil også være unødvendig ettersom Barcelona uansett må finne en ny, tilsvarende spiller. Fokuset i overgangsvinduet kan og bør heller være på andre posisjoner.
Synes du Barcelona bør beholde eller selge Nélson Semedo?