Lite har skjedd siden Barcelonas medlemmer i 2014 stemte fram Espai Barça.

Prosjektet

Espai Barça er et prosjekt som skal modernisere Camp Nou og området rundt. Det planlagte prosjektet skal øke setekapasiteten på stadion fra 99.000 til 105.000 og bytte setene med mer ergonomiske alternativer.
Barcelona stemte i April 2014 fram vedtaket om renoveringen. Prosjektet skulle starte i 2017 og være ferdig i 2021. Arbeidet har derimot så vidt startet da flere problemer har oppstått. Det eneste ferdigstilte til nå er Barcelona B og damelagets hjemmebane Estadi Johan Cryuff.

Problemene

Det første problemet som har forsinket prosessen er naboprotester. Naturligvis vil byggingen og driften av et slik anlegg medføre bråk og estetiske ulemper. Nabotvistene har havnet i retten og FC Barcelona har derfor hatt problemer med å få gjennomslag for vedtaket av de lokale myndighetene.
Et annet problem er finansieringen av prosjektet. Det er nemlig estimert at renoveringen vil koste 600 millioner euro. Denne prislappen har siden dagen prosjekt ble foreslått skapt kontroverser. Planen var at 200 millioner euro skulle bli betalt av en navngitt sponsor, 200 av av klubben ved hjelp av lån og 200 fra framtidige sponsorer.
Ingen har til nå vært villig til å sponse prosjektet, noe som har tvunget Barcelona-styret til å revurdere finansieringen. Revurderingen av prosjektet har nå også blitt utsatt som en følge av coronaviruset og uroligheter i Barça-ledelsen.
Tror du at Camp Nou blir renovert i nærmeste framtid?