President Bartomeu ble nylig intervjuet av Sport i kjølvannet av klubbens håndtering av korona-pandemien.
Det har de siste ukene vært mye snakk om hvilke grep klubben skulle ta for å minske de økonomiske ringvirkningene av den pågående viruspandemien. Det mest omtalte tiltaket var naturligvis lønnskuttet for førstelagets spillere, noe som ble bekreftet mandag.
I spillernes pressemelding het det at det alltid hadde vært spillernes intensjon å bidra til å begrense de negative økonomiske effektene for klubben.
Messi var den første av spillerne til å publisere meldingen, som blant annet kritiserte enkelte på innsiden av klubben. Da Bartomeu ble intervjuet var dette naturligvis et hett tema. Presidenten ble spurt om han tolket meldingen som kritikk mot styret:

– Jeg tolket det ikke på den måten. Du må spørre dem. Det er mange mennesker som jobber i klubben.

Presidenten avkreftet også mye av innholdet i de mange nyhetsrapportene om situasjonen. I tillegg røpet han at Messi var svært positivt innstilt til å få på plass en slik ordning:

— Fra første minutt sa han (Messi, journ. anm.) at vi må gjøre dette. Ønsket om å betale de andre ansatte sin lønn kom fra kapteinene. Klubben skulle dekke en del av lønnen deres og de foreslo å dekke resten. Spillerne var opptatt av å gjøre dette sammen klubben fra første stund. Det har de bevist. Jeg ønsket at det skulle være en gjensidig avtale, ikke en påtvunget.

På spørsmål om hvorfor lønnskuttet var på akkurat 70, hadde spanjolen følgende å si:

— Det var en prosentandel som vi følte var tilstrekkelig. De jobber fortsatt 30 prosent hjemmefra og 70 prosent lønnskutt er dermed for det de ikke kan gjøre på banen.

Videre ble han spurt om hvor mye penger klubben taper som følge av viruspandemien:

— Det kommer an på hvor lenge det varer. Siden 14. mars har vi ikke tjent penger. Vi selger ikke billetter, skolene er stengt og det er ingen kamper som blir spilt. Ingenting. Nå prøver vi å håndtere utgiftene vi har. Vi vil se hvor mye vi inntekt vi har tapt når vi starter opp igjen. De sportslige tiltakene var vår førsteprioritet.

Bartomeu ble også spurt om han tror situasjonen kommer til å prege fremtidige overgangsvinduer:

— Jeg tror at det vil være mindre penger i sirkulasjon i overgangsmarkedet og at klubber vil måtte gjennomføre flere overganger ved spillerbytter enn tidligere.

Et annet tema var naturligvis hvordan den sportslige situasjonen ser ut fremover, mer spesifikt når presidenten tror at ting er tilbake til normalt:

— Jo før, desto bedre. Scenariet vi jobber med nå er å spille kamper før 30. juni og at turneringer blir ferdigspilt i juli eller august. Vi har ikke noen innvendinger mot det. Det vi ikke ønsker er at kamper spilles bak lukkede dører eller hver 48. time.

Hvilke tanker gjør du deg om presidentens uttalelser?