Det er særlig tre av Barcelona Bs spillere som kan få en hyggelig nyhet av klubben til sommeren.
Alt avhenger selvfølgelig av hvordan utviklingen i Barcelona blir. Det er økonomisk ustabilitet i hele La Liga, og Barcelona var det første laget som permitterte deler av klubben. Likevel planlegger det sportslige apparatet hvordan neste sesongs Barca skal se ut. Tre spillere fra Barca B kan bli promotert. Det er ifølge Marca Ansu Fati, som foreløpig har 24 kamper for Barcelona denne sesongen tross sin unge alder. Unggutten fylte 17 år sist høst.
I tillegg til Fati spekuleres det i om Alex Collado og Ronald Araujo også kan bli promotert. Sistnevnte skal visst ha stor støtte i det sportslige apparatet til klubben. Det kan derfor tenkes at Jean-Clair Todibo selges. Araujo har også fått kamper for førstelaget.
Alex Collado kan spille både ving og offentlig midtbane, og er meget godt likt i klubben. Collado har vært i Barcelona siden han var åtte-ni år, og er katalaner av blod. 20-åringen er fra samme sted som Sergio Busquets, nemlig Sabadell. Også han har fått prøve seg for førstelaget.
En annen som også vurderes sterkt er keeper Iñaki Peña. Det er ingen tvil om at det er spennende spillere som banker på døra til Quique Setién.