Barca-kapteinen har donert penger til sykehus i både Argentina og Barcelona.
Hele verden er i unntakstilstand. På verdensbasis har det vært utfordringer med å skaffe smittevernutstyr. Nå hjelper Leo Messi til. Han bidrar med en million euro som skal gå til innkjøp av nødvendig utstyr i denne tøffe tiden. Med en svak kronekurs tilsvarer det rundt elleve millioner kroner. Pengene har han gitt til sykehus både i Barcelona, og sitt hjemland Argentina.
Tidligere har argentineren delt et innlegg på sosiale medier hvor han delte sine bekymringer, og ba folk følge helserådene om å bli hjemme.

Har donert mye penger de siste årene

Det er ingen tvil om at Barca-kapteinen bryr seg om folks helse. Senere i år skal et flunkende nytt barnesykehus som fokuserer på kreft stå klart i Barcelona. Leo Messi har gjennom sitt Leo Messi Foundation vært en av de største bidragsyterne til denne byggingen. Sykehuset skal ferdigstilles senere i år, og totalrammen Leo Messi Foundation har bidratt med er på 30 millioner euro. Det tilsvarer i underkant av 400 millioner kroner. Sykehuset blir det største i Spania og blant Europas største.
I 2018 ga Leo Messi Foundation flere millioner kroner til bygging av vannpumper i Kenya. Leo Messi Foundation sponser årlig med flere millioner kroner til kreftsforskning på Hospital Sant Joan de Déu Barcelona, og gir også flere millioner til Unicef. For noen år siden var han en av de største bidragsyterne til bygging av helsesentre i Nepal etter jordskjelvet der.