Mens det er unntakstilstand i fotballverden jobbes det på spreng i korridorene på Camp Nou.
Selv etter gårsdagens uttalelse fra Barca hvor store deler av klubben permitteres eller får redusert jobbmengde fremover, er neste sesongs Barcelona noe det jobbes mest med om dagen. Hvordan laget skal se ut til neste sesong, er alltid en stor oppgave i en klubb som Barcelona. I disse dager går det rykter om nesten samtlige medlemmer av førstelaget.

Ny stopper?

Før inneværende sesong var det sportslige apparatet fornøyd med stoppersituasjonen til klubben. Det var fire medlemmer i denne posisjonen. To høyrefotede og to venstrefotede. Et utmerket utgangspunkt i manges øyne. Men utgangspunktet ble ikke mer enn en ønsketenkning. Samuel Umtitis ustabile form, og den manglende tilliten til Jean-Clair Todibo har gjort at Clement Lenglet og Gerard Piqué har vært den mest brukte duoen. Umtiti har riktignok fått flere muligheter under Quique Setién, men har kun glimtvis imponert.
To stoppere det snakkes om i disse dager er Dayot Upamecano og Tanguy Kouassi.Førstnevnte har blitt koblet til Barcelona ved flere anledninger. Leipzig har hatt en strålende sesong, og den unge stopperen på 21 år har nå beilere over hele det europeiske landskapet. Franskmannen er god med ballen i beina og flink til å føre ballen ut av eget ledd, noe som er helt vesentlig i Julian Nagelsmanns spillestil. I tillegg innehar unggutten god hodestyrke og er fysisk meget sterk. Dayot Upamecano har en kontrakt som utløper sommeren 2021, og tyskerne kan derfor være interesserte i å lytte til bud kommende sommer. Sport snakker om en sum på rundt 60 millioner euro, noe som verken skremmer Barcelona eller flere engelske toppklubber.
Tanguy Kouassi er den andre spilleren Sport nevner. Han er ikke like kjent, og derfor en mye større risiko. Kouassi er en atskillig billigere herremann, men med sine 17 år er han et stort risikoprosjekt. Det at han spiller for Paris St. Germain hjelper heller ikke på. På den annen side så kan en overgang by på mindre dramatikk enn først antatt med tanke på klubbtilhørighet. Kouassi har ifølge Sport fremdeles ikke signert sin første proffkontrakt med PSG, og har derfor en kontrakt som utløper til sommeren. Leipzig ser på unggutten som en potensiell erstatter til Upamecano dersom han forsvinner. Barcelona følger også spent med på situasjonen.
Hva tenker du? Hvilke stoppere bør Barca ha i stallen før neste sesong?