Den 33 år gamle uruguayaneren har siden kampen mot Atletico Madrid i januar vært skadet i kneet. Nå er han på vei tilbake.

Operert kneet

Suárez spilte sist i den spanske Supercup-semifinalen mot Atletico Madrid. Han spilte 90 minutter av kampen, men fikk en skade i kneet sent i kampen. Allerede fire dager etter oppgjøret kunne Barcelona på sine offisielle nettsider meddele at Suárez hadde operert sitt høyre kne.

Returnerer tilsynelatende tidligere enn forventet

Det var først antatt at Barcelonas nr. 9 skulle være tilbake på Camp Nou i mai. I et nylig intervju med El Observador (sportsseksjon av Referi) mener han at returen vil komme tidligere enn forventet. Han antar at han vil være klar til å spille fotball for Barcelona når Coronavirus-perioden er over.

En viktig brikke for Barcelona

Som spiller for Barcelona har Suárez vært viktig siden dag én. I den røde og blå drakten har han scoret hele 191 mål og hatt 108 målgivende pasninger på 270 kamper. Spissen har scoret 14 mål på 23 kamper i 2019/2020-sesongen.
Han var videre den eneste «reine» spissen Barcelona hadde i januar, noe som gjorde at Barcelona måtte hente danske Martin Braithwaite i februar. Dette viser hvor avhengig Barcelona er av uruguayaneren.

Har vært utilgjengelig under Quique Setién

Ettersom Suárez har vært skadet siden januar, har han ikke hatt muligheten til å spille under Setiéns regi. På lik linje med Ousmane Dembélé vil det være interessant å se hvordan den nye treneren utnytter de to angrepsspillerne når de kommer tilbake fra skade.