Etter helgens 3-2 seier ligger B-laget på andreplass, ett poeng bak førsteplassen.
Det er veldig tett i toppen i Segunda division B gruppe tre, der Barcelona B befinner seg. Det skiller ett poeng fra førsteplass til fjerde. Det er de fire plassene som gir kvalifisering til opprykk. Femteplassen ligger kun fire poeng fra førsteplassen og det er seks poeng fra første til syvende, så det ser ut til å bli spenning hele veien. Etter helgens runde gjenstår det 10 seriekamper.
Barca B har sakte men sikkert blitt bedre og bedre utover sesongen. Det til tross for at de mangler offensive spillere. Vi savner at B-gutta får prøve seg for A-laget, men når de ikke har fått gjort det har B-laget hatt gode spillere til rådighet. Riqui Puig storspiller til tider på midtbanen sammen med Monchu, og i helgen kom også stortalentet Ilaix Moriba inn på midten og avgjorde kampen med sin scoring helt på tampen.
Det store spørsmålet er om Barca B har en storscorer som kan skyte dem til topp. Det er kaptein og midtbanespiller Monchu som er toppscorer i laget, med sine åtte mål. De har hentet opp Gerard «Peque» Fernández fra Juvenil A, og han har gjort sakene sine bra etter at Ruiz forsvant. Til tross for at midtbanespillere blir brukt på kant og skader på angrepsspillere har gjort troppen tynn fremover er det kun Espanyol B som scorer mer enn Barca i gruppe tre, et tegn på at det er mange som bidrar med målpoeng i laget.

Tøff avslutning

Innspurten i Segunda división B blir spennende, og skal B-laget ha den beste mulige utviklingsplattformen er de nødt til å rykke opp til Segunda. Det første hinderet kommer neste helg, da Barca B reiser til Nova Creu Alta, der Sabadell venter. Sabadell og Barca B har like mange poeng og lik målforskjell – Barca B vant 1-0 i høst.
Innspurten blir tøff, da på de siste 10 kampene skal Barca B møte alle de fire andre lagene i topp fem. Kun én av kampene er mot et lag som foreløpig ligger under 11. plass. Det er helt opp til B-laget selv om de skal klare å få en plass i kvalifiseringen til opprykk.