Søndag 01. mars braker det løs igjen på Santiago Bernabéu da de hvitkledde fra Madrid tar imot Barcelona til nok et «El Clásico». Vi tar en nærmere titt på de forventede lagene, og vurderer dem opp imot hverandre.

Keeper: Marc-Andre ter Stegen – Thibaut Courtois

Vår tyske skuddstopper ser mer og mer solid ut for hvert år som går i Barça-trøya og de aller fleste er nok enige i at «MaTs» nå kan bli regnet som en av de beste keeperne i verden, og kanskje den aller beste. Med ballen i føttene er det nok ingen keepere i verden som er like gode som tyskeren og han er ekstremt viktig for det oppbyggende spillet til Barça. MaTs leverer ofte gode prestasjoner mot erkerivalene fra Madrid, og på søndag blir nok (forhåpentligvis) intet unntak.
Thibaut Courtois ble hentet til Real Madrid for drøye 300 millioner kroner i fjor. Han utkonkurrerte Keylor Navas som endte med å dra til PSG før årets sesong. Likevel har den tårnhøye belgieren ikke alltid vært like solid i RM-buret og har til tider slitt med å gjenskape formen han viste for Chelsea. Men etter en svak førstesesong har belgieren vist mer hva som bor i han denne sesongen, da han har levert flere store prestasjoner. Han er den som har holdt nullen flest ganger denne sesongen (sammen med Jan Oblak).

Forsvar: Semedo, Pique (?), Umtiti, Firpo – Carvajal, Varane, Ramos, Mendy

Begge lag har utvilsomt klassespillere i samtlige fire forsvarsposisjoner men det er Real Madrid som har imponert mest forsvarsmessig denne sesongen. Barcelona sliter også med flere skader i forsvar. Roberto er ute med langtidsskade, Pique er usikker og Alba er også ute med skade. Da blir det etter all sannsynlighet Semedo og Firpo på backene, mens Umtiti tar plassen som makker til Pique etter godt spill siste tiden.
Madrid har vært bunnsolide defensivt så langt og har kun sluppet inn 17 mål på 25 kamper, noe som er færrest i ligaen. Varane og Ramos er er inne i sin 8. sesong som stoppermakkere, og har begge tatt seg opp fra forrige sesong (spesielt Varane). Mendy har utkonkurrert Marcelo på venstrebacken og kommer til å starte der. Carvajal er fast invetar på høyrebacken.

Midtbane: Rakitic, Busquets, de Jong – Kroos, Casemiro, Valverde

Busquets er udiskutabel starter og kommer til å bli en viktig brikke for å demme opp i de offensive truslene som Kroos og Valverde utgjør. Frenkie de Jong har vært meget solid så langt denne sesongen og blir ekstremt viktig i kampen mot Madrid i å prøve å skape sjanser i det som har vært et solid forsvar så langt. Jeg forventer også at Rakitic kommer til å beholde plassen sin da Setien ser ut til å foretrekke å bruke kroaten fremfor Arthur. Men jeg blir heller ikke overrasket dersom Arthur får starte, da han leverte et solid innhopp mot Napoli.
Kroos satt på benken under hele oppgjøret mot City og er forventet å være tilbake mot Barcelona etter å ha levert meget solide prestasjoner gjennom hele sesongen. Casemiro er også en viktig brikke for Zidane og kommer til å bli essensiell for å prøve å demme opp for Messi og Griezmann i mellomrommene. Jeg tror også Valverde får fortsette å starte da han har vært ekstremt god hele sesongen. Dermed er Modric tilbake på benken.

Angrep: Messi, Griezmann, Vidal (?) – Bale, Benzema, Isco/Vinicius Junior

Messi er Messi og trenger ingen forklaring for hvorfor han burde og kommer til å starte. Griezmann kommer til også til å starte sammen med Messi. Så gjenstår det å se hva Setien gjør med den siste angrepsbrikken. Blir det Arturo Vidal som et slags bindeledd i en 4-3-1-2 formasjon, og som også kan okkupere kantene for å strekke motstanderlaget i bredderetning? Eller kommer Setien til å gå for en mer klassisk 4-3-3 med en «out and out» ving som f.eks. Ansu Fati? Personlig tror jeg Vidal får fortsette å starte da laget har levert gode resultater med han i den rollen.
Jeg tror Bale er tilbake i startoppstillingen mot Barcelona på høyrevingen. Benzema på spiss er udiskuterbar da Luka Jovic har slitt med å overbevise så langt denne sesongen. Så spørs det om Isco får fortsette å starte i tierrollen eller om Zidane skal gå for en mer rask og dynamisk ving, ref. Vinicius Junior. Jeg tror Isco får fortsette å starte da han spilte svært bra mot City, også i press og den defensive fasen. Rodrygo er suspendert.
Vi tror dermed på disse lagoppstillingene:
Barcelona: ter Stegen, Semedo, Pique, Umtiti, Firpo, Busquets, Rakitic, de Jong, Messi, Griezmann, Vidal
Real Madrid: Courtois, Carvajal, Varane, Ramos, Mendy, Casemiro, Kroos, Valverde, Bale, Benzema, Isco