Barcelona får ett viktig bortemål, i en kontrollert forestilling i heksegryten i Napoli.

SSC Napoli 1 – 1 FC Barcelona

Kampfakta
30′, Dries Mertens 1-0 (Piotr Zielinski)
57’, Antoine Griezmann 1-1 (Nélson Semedo)
Gule kort:
Busquets, Messi, Griezmann Vidal (to gule) – FC Barcelona
Lorenzo Insigne, Mário Rui – Napoli

Første omgang

Barcelona hadde grei kontroll på hjemmelaget i åpningen av kampen. De var agressive i presset, og var flinke til å vinne ballen i gode posisjoner. Til tross for mye ballinnehav og ett press mot Napoli, klarte Barca aldri å skape noen klare målsjanser. I mot spillets gang, var det italienerne som tok ledelsen. Etter en svak involvering av Semedo, rullet Napoli opp ett angrep. Ballen havnet hos Mertens som fikk prikket ballen i lengste kryss. 1-0 til Napoli. Resten av omgangen byr ikke på flere store sjanser, og vertene leder til pause.

Andre omgang

Andre omgang fortsatte i samme spor som i første. Barca hadde mye ball, og skapte lite. Litt ut av ingenting, får Busquets slått en nydelig stikker mot Semedo, som var på akkurat riktig side av offsidelinjen. Høyrebacken fikk slått inn mot Griezmann, som enkelt scoret 1-1. Barcelona kontrollerer deretter kampen greit, og det skapes ikke de helt store sjansene fra noen av lagene. På tampen av kampen prater Vidal på seg ett rødt kort. Som om ikke det var nok, så blir Piqué byttet ut med det som ser ut som en ankelskade. Kampen ender 1-1, og Barca har fått ett viktig bortemål til returmøtet.

Vurderingene

Ter Stegen 3: Har lite å gjøre gjennom kampen. Sjanseløs på målet til Mertens. Har en god redning på skuddet til Callejon i andre omgag. Trygg i avleveringene.
Semedo 4: Var frisk gjennom hele kampen, og hadde grei kontroll på Insigne. Er mer offensiv i andre omngang, og bidrar med en fin målgivende.
Piqué 3: Hadde grei kontroll på det Napoli kommer med og blir ikke satt på de helt store prøvene. Blir byttet ut på slutten, med en potensiell skade.
Umtiti 3: Har som sin makker greit kontroll defensivt og gjør ikke noen grove feil. Kamp helt på det jevne.
Firpo 3: Roter det virkelig til på Napolis mål. Ellers bidrar han ikke mye offensivt og blir satt på få prøver defensivt.
Busquets 4: Har stort sett kontroll på midtbanen. Pådrar seg dog ett gult kort og må stå over returkampen. Fin stikker til Semedo på målet.
Rakitic 3: tung og treg med ballen. Når Barca prøver å bygge opp angrep er han ofte en flaskehals, bruker litt for lang tid i avleveringene. Blir byttet ut et 56’ minuttet.
De Jong 3: Solid og trygt spill fra de Jong. Løper mye, men skaper ikke noe særlig, og er sammen med medspillere passive i den offensive delen av spillet.
Vidal 4(BB): Svak første omgang, hvor han ikke kommer helt til sin rett. Tar seg veldig opp til andre omgang. Og er blant banens beste. Kommer mer til sin rett i andre omgang, hvor han får kriget og til tider åpnet opp for rom til Semedo. Får ett unødvendig rødt kort på tampen av kampen.
Messi 3: Blir godt pakket inn gjennom kampen. Forsøker å finne åpninger og medspillere, men får til tider lite hjelp. Får ikke til det helt store og er ikke like god som han pleier å være.
Griezmann 3: Får ett viktig bortemål. Men bortsett fra det, blir han løpende mye i mellom, uten at han klarer å involvere seg i noen stor grad.

Innbyttere

Arthur 3: Når han kommer inn, så flyter pasningsspillet bedre og han bidrar til å øke pasningstempoet. Utover det utretter han ikke all verden.
Fati: For lite spilletid.