Her følger en rask oversikt over hvordan Barça sine utlånte spillere gjør det hos sine respektive klubber.

Philippe Coutinho på lån hos Bayern München

Etter en vanskelig fjorårssesong dro rekordkjøpet til Bayern München på lån. Det har resultert i 27 kamper, 18 fra start og ni innhopp. Til tross for at han har vært litt inn og ut av laget, har han scoret syv mål og registrert åtte målgivende pasninger i alle turneringer. Han har vært en av flere gode angrepsspillere for Bayern München, og har bidratt til at de leder serien og skal møte Chelsea i neste runde av Champions League.
Han skal etter planen returnere til Barcelona juni 2020, og hans kontrakt med katalanerne går ut juni 2023. Fremtiden til brasilianeren er usikker. Han har ikke overbevist siden overgangen fra Liverpool, og et potensielt salg kan tilføre Barça sin klubbkasse nødvendig kapital. Som en del av låneavtalen har Bayern München en ikke-obligatorisk kjøpsopsjon på 120 millioner euro, men tyskerne har tidligere vegret seg for å bruke slike summer på overgangsmarkedet.

Juan Miranda på lån hos Schalke 04

Juan Miranda reiste til Tyskland og Schalke 04 foran årets sesong. Den lovende venstrebacken har knapt fått spilletid, og har kun fått 324 minutter med spilletid fordelt over seks kamper. Det hjelper ikke på at deres faste venstreback Bastian Oczipka har levert en god sesong så langt, for et Schalke som jager Europa League-plass. I utgangspunktet skal han returnere til Catalonia sommeren 2021, men om situasjonen ikke forbedrer seg kan ting fort endre seg.

Oriol Busquets på lån hos FC Twente

I jakten på førstelagsfotball, dro unggutten til nederlandske FC Twente for et to år langt lån. Han fikk debuten sin i en 3-1-seier mot FC Utrecht, da ble han byttet inn for tidligere Barça B-spiller Javier Espinosa. Så langt har Oriol vært involvert i 20 kamper i alle turneringer, og vært tilnærmet fast på laget. Han har for det meste spilt som midtbane, men har også imponert som midtstopper ved flere anledninger og notert seg for én målgivende.
Nylig uttalte han at han har utviklet seg som spiller og tatt steg i det defensive arbeidet. Oriol er forventet å returnere til Barcelona sommeren 2021, og fremtiden vil vise om han kan ta steget opp til Barcelona sitt førstelag.

Emerson på lån hos Real Betis

Emerson ble hentet fra Clube Atlético Mineiro sommeren 2019, og dro rett på lån til Real Betis. Hos Andalusierne har han fått mye tillit, hvor han har startet 20 ligakamper og tre cupkamper. Han har utmerket seg i den offensive delen av spillet med tre mål og fem målgivende. Defensivt har han ifølge rapportene en del ting å forbedre. Han er forventet tilbake til Barcelona sommeren 2020, og hans kontrakt utløper juni 2021.

Marc Cucurella på lån hos Getafe

Venstrebacken har blitt fast inventar som Getafes venstreving denne sesongen. Han har utmerket seg med fire målgivende, og vært involvert i samtlige seriekamper. Getafe har hatt en god sesong så langt, og befinner seg på 3. plass i La Liga og skal møte Ajax i Europa League. Cucurella har etter rapportene bidratt med høy arbeidsinnsats, samtidig som han har vært en skapende offensiv kraft for Getafe. Hovedstadsklubben har en ikke-obligatorisk kjøpsopsjon på seks millioner euro.

Rafinha på lån hos Celta Vigo

Rafinha startet sesongen med tre kamper for Barcelona. På slutten av sommeren gikk han på utlån til Celta Vigo. Til tross for at Celta Vigo har hatt en tung sesong, har Rafinha til tider imponert. Han har notert seg for to mål og to målgivende på 17 kamper. Fremtiden til Rafinha er dog usikker, da hans utlån avsluttes etter sesongen og hans kontrakt med Barcelona utløper juni 2020.

Carles Aleñá på lån hos Real Betis

Etter lite spilletid i høst dro Aleñá i desember til Real Betis på lån. Her har han vært involvert i åtte kamper av åtte mulige, og notert seg for to målgivende i cupen. Utover det har han variert i prestasjonene og han har ikke utmerket seg på noen spesiell måte. Men det er gledelig at talentet tilsynelatende får mye verdifull spilletid. Aleñás utlån avsluttes i juni 2020 og inneholder ikke noen kjøpsopsjon. Hans kontrakt med Barcelona går ut juni 2022.

Jean-Clair Todibo på lån hos Schalke 04

Jean-Clair Todibo ble sendt på utlån i seks måneder til Schalke 04. I motsetning til Miranda kan det se ut som Todibo begynner å spille seg varm i trøyen. Etter å ha sittet på benken i de to første kampene, har han fått spille i de fire siste kampene, hvor hans siste to opptredener har vært solide. De som har fulgt ham, rapporterer at han har vist sin ro med ball, pasningssikkerhet og duellstyrke.
Forhåpentligvis får han mer tillit utover våren, slik at han får utviklet seg videre. Schalke har en ikke-obligatorisk kjøpsopsjon på 25 millioner euro i sommer. Om det skulle bli salg, har Barcelona sikret seg tilbakekjøpsopsjon på 50 millioner euro pluss 10 millioner i forskjellige variabler.

Carles Pérez på lån hos AS Roma

I januar dro Carles Pérez på lån til AS Roma. Etter overgangen har han måtte nøye seg med tre innhopp, uten å utmerke seg nevneverdig. Alle kampene har forøvrig endt med tap, og Roma er inne i en dårlig periode, med kun to seire på de siste ni kampene. I utlånsavtalen er det med en obligatorisk kjøpsopsjon på elleve millioner euro, i tillegg må Roma betale 3,5 millioner når låneavtalen er ferdig – sommeren 2020. Med mindre Pérez får et uventet karriereløft, er det lite sannsynlig at han kommer til å spille for Barcelona igjen.

Moussa Wagué på lån hos OGC Nice

På overgangvinduets siste dag, dro senegaleseren på utlån til franske OGC Nice. Så langt har han fått spille 17 minutter fordelt på to innhopp. I Nice sine siste to kamper har han ikke vært med i kamptroppen. Selv om det er tidlig i låneoppholdet, fremstår ikke utlånet som en umiddelbar suksess. Utlånet varer kun ut sesongen, og Nice har en ikke-obligatorisk kjøpsopsjon på ti millioner euro.

Arda Turan – Barcelona

Mye har skjedd i livet til Arda Turan siden han forlot Barcelona. Høsten 2017 var han ute i kulden, og han ble dermed sendt på lån til tyrkiske Istanbul Basaksehir FK frem til sommeren 2020. I Tyrkia ble det mer spilletid på Arda, og han noterte seg også for noen målpoeng. Så kom nedturene. I mai 2018, under en kamp mot Sivasspor, ble han utvist for å ha dyttet en assistentdommer. Opprinnelig fikk han 16 kampers karantene, men dette ble redusert til 10 kamper.
Høsten 2018 rotet Arda seg opp i nye problemer. I forbindelse med en tur på en nattklubb, havnet han i en slåsskamp og knakk nesen til den tyrkiske popstjernen Berkay Sahin. Noen dager senere oppsøkte Arda popstjernen på sykehuset for forsoning. Med seg hadde han en pistol, som ble avfyrt i gulvet, noe som skapte panikk på sykehuset. Etter disse hendelsene ble Arda dømt til to år og åtte måneder betinget fengsel. I januar bestemte Istanbul Basaksehir for å terminere låneavtalen seks måneder før avtalt tid. Kontrakten hans med Barça går ut i juni, men man anser Arda for å være ferdig som Barcelona spiller.