Barcelona-spillerne hedret Ousmane Dembélé før kampen mot Getafe på Lørdag.

Ulykkesår for Ousmane Dembélé

Dembélé foretok nylig en operasjon på baksiden av låret og vil derfor ikke være med i årets kamp om hverken La liga-tittelen eller Champions League-pokalen. Franskmannen, som i 2018 vant VM med Frankrike, fikk aldri helt startet sesongen før lårskaden. I 2019/2020 sesongen har Dembélé bare spilt ni kamper totalt på grunn kontinuerlige små og store skader.

Hedret på Camp Nou

Før kampen mot Getafe brukte samtlige Barcelona-spillere en drakt med navnet til Dembélé på. Drakten var vrengt slik at nummeret var på framsiden. Gesten ble møtt med respekt på både Camp Nou og på sosiale medier. Blant de som tok til Twitter for å skrive om gesten var La-liga og Barcelona sine offisielle Twitter-kontoer.

Har blitt hedret før

At Dembélé er skadet er ikke uvanlig. I 2017 slet høyrevingen også med skader på baksiden av låret. Denne gangen var han ute i fire måneder. Til likhet med lørdag ble han også da hedret av medspillerne før en kamp. Denne hedringen bestod av t-skjorter hvor det stod «Courage Ousmane».
Slike hyllester viser at spillerne og klubben bryr seg om mannskapets velvære. Fotballen i Barcelona handler ikke bare om å vinne kamper, den handler også om å ta vare på hverandre. Som det står så fint på Camp Nou sin lange side – Més que un club.