Søndag braker det løs på Benito Villamarín, når FC Barcelona skal besøke Real Betis heksegryte.
FC Barcelona har hatt en tung uke så langt. Med utenomsportslig trøbbel og exit fra Copa del Rey, ønsker katalanerne å slå tilbake med en seier mot Real Betis. Barcelona befinner seg for øyeblikket på andre plass i La Liga, tre poeng bak erkerivalen Real Madrid. Gjestene har prestert variabelt siden nyttår, med fire seire på åtte kamper i 2020. Barcelona har dog stort sett hatt grei kontroll på Real Betis, hvor de vant komfortabelt 5-2 i det omvendte oppgjøre i august. Forrige gang Real Betis slo Barcelona, var i fjorårets sesong, hvor de vant 3-4 på Camp Nou. Da ble laget fra Andalucia ledet av nåværende Barca sjef, Quique Setién.
Etter en tøff og poengsvak innledning på sesongen, har Rubi og hans mannskap klatret opp til en 13 plass på tabellen. Likevel sitter man med en følelse av at Real Betis har underprestert i år. Med profiler som Nabil Fekir, Canales og legenden Joaquín, hadde en forventet å se de kjempe om europacup plass. Vertene har kun en seier på de siste fem ligakampene, det var til gjengjeld en sterk 3-0 seier mot Real Sociedad. Betis må klare seg uten Andrés Guardado, William Carvalho, Juanmi som alle er ute med skade og Zouhair Feddal som soner karantene.

Gjensyn med gamle venner

I jakten på mer spilletid dro Carles Aleñá på lån til Real Betis foran vårsesongen. Låneavtalen setter ingen begrensninger for om Aleñá kan spille mot sin moderklubb. I følge transfermarkt.com har han vært involvert i seks kamper i alle turneringer og noterte seg for to målgivende, begge kom i Copa del Rey. Andre kjente ansikt er Marc Bartra og Cristian Tello som har flere sesonger bak seg som Barca spillere. Betis trener Rubi har også en Barcelona fortid, da han i sin tid var medlem av Tito Vilanovas trenerteam. For Quique Setién og Júnior Firpo blir det deres første retur tilbake til deres gamle hjemmebane Benito Villamarín.

Lagnyheter

Det har ikke kommet noen offisiell kamptropp for Barcelona. Men vi vet allerede at Neto, Dembélé og Suárez er utilgjengelig på grunn av skader. Samt må Piqué stå over kampen på grunn av gule kort og karantene. Arturo Vidal er muligens usikker, det ryktes at han sliter med en småskade.

Fem siste oppgjør:

FC Barcelona – Real Betis 5-2
Real Betis – FC Barcelona 1-4
FC Barcelona – Real Betis 3-4
Real Betis – FC Barcelona 0-5
FC Barcelona – Real Betis 2-0

Kampfakta

Hvem: Real Betis – FC Barcelona
Hva: La Liga, runde 23
Hvor: Benito Villamarín, Sevilla
Når: Søndag, 9. februar, kl. 21:00
Hvordan: Strive – Kjøp tilgang via Blaugrana her [reklame]
Ved å kjøpe tilgang til Strive via Blaugrana, går en liten del av kaka tilbake til driften av når nettside
Hva tenker du om Real Betis vs Barcelona?