Barcelona tar i mot Leganés for å kjempe om kvartfinalebillett i Copa del Rey.
For første gang i historien møtes FC Barceona og Leganés i Copa del Rey. Katalanerne har en rik historie i cupen med 30 cuptrofeer, mens Leganés aldri har vunnet turneringen. Hovedstadsklubben beste cup-sesong var i 17/18 sesongen, da ble det tap for Sevilla i semifinalen.
Barcelona har resultatmessig ikke overbevist så langt i 2020. Med seire kun mot Granada og Ibiza, og en tafatt oppvisning mot Valencia i helgen, har katalanerne en jobb å gjøre med å heve seg. Da katalanere har ett hektisk kampprogram, vil det ikke være usannsynlig om Quique Setién velger å rullere på laget og muligens gir sjansen til unggutter som Riqui Puig. Til tross for rusk i maskineriet så har Barca ett historisk overtak på Leganés, med fire seire på de siste fem kampene. Leganés eneste opptur mot Barcelona kom i en 2-1 seier på Butarque i fjorårets sesong.
Leganés har hatt en tung sesong så langt, men kommer fra en sterk uavgjort borte mot Atlético Madrid i helgen. Likevel befinner de seg på 19 plass i La Liga, med tre poeng opp til trygg grunn. I cupen derimot, har dem hatt større suksess. Så langt har de slått ut FC Andorra etter straffekonkurranse, før de fulgte opp med 4-0 seier over Real Murcia. I forrige runde vant de knepent 1-0 mot CD Ebro. For gjestene er Dimitrios Siovas og Alexander Szymanowski utilgjengelig med skade, samt har deres angrepsstjerne Youssef En-Nesyri blitt solgt til Sevilla.

Lagnyheter

Barcelona har ikke offentliggjort noen kamptropp i skrivende stund. Men Neto, Suárez og Dembele er alle utilgjgelig grunnet skade. I tillegg er Carles Pérez og Moussa Wagué tvilsomme til kampen på grunn av potensielle overganger.
5 siste kampene mellom disse lagene:
CD Leganés – FC Barcelona 1-2
FC Barcelona – CD Leganés 3-1
CD Leganés – FC Barcelona 2-1
FC Barcelona – CD Leganés 3-1
CD Leganés – FC Barcelona 0-3
Hvem: FC Barcelona – CD Leganés
Hva: Copa Del Rey – Åttendedelsfinale
Hvor: Camp Nou, Barcelona, Spania
Når: Torsdag 30. januar, kl. 19.00
Hvordan: I skrivende stund har ingen norske aktører rettigheter til kampen.
Hvordan tor du Barca stiller mot Leganes?