Barcelona måtte kjempe med nebb og klør for å sikre avansement mot askeladden fra Ibiza.

UD IBIZA 1 – 2 FC Barcelona

Kampfakta
9′, 1-0 ved Javi Pérez
72’ 1-1 ved Griezmann (de Jong)
94’ 1-2 ved Griezmann (Alba)
Gule/røde kort:
Kike López, Diego Mendoza, Kwasi Sibo, Francisco Grima – UD Ibiza.

Tung start

Barcelona fikk en tung start på kunstgresset i cupkampen mot UD Ibiza. Quiqe Setién sendte utpå ett spennende lag med en blanding av unggutter og mer rutinerte A-lagsspillere i en uvant 3-4-3 formasjon. Med god hjelp fra ett høylytt publikum, gikk vertene aggressivt ut fra start. De presset gjestene høyt, og får tidlig uttelling for det. Allerede i det 9 minutt spiller Ibiza seg løs langs sin venstre flanke. Der fikk de slått ett innlegg, noe heldig fikk Javi Pérez ekspedert innlegget i mål. 1-0 til Ibiza. Kampen fortsetter med ett høyt pressende hjemmelag, og stjernene fra Barcelona så til tider ukomfortable ut. Til tross for høyt ballinnehav, så kommer ikke Barcelona til noen store sjanser, ei heller klarer de å få noen avslutninger i første omgang. Mot slutten av første omgang var Ibiza farlig frempå, med en avslutning i metallet og en god refleksredning fra Neto. Ibiza går til pause med 1-0.

Snuoperasjon

Andre omgang starter uten noe endringer fra noen av lagene. Ibiza fortsetter med sin intensive spillestil og gjør livet surt og stresser katalanerne. Barcelona får sin første avslutning på mål etter 60 minutter, hvor Rakitic sender en svak markkryper rett på keeper. Litt ut av ingenting får Barca utlignet. De Jong får sendt en fin stikker i retning av Griezmann, om franskmannen får avsluttet i nærmeste stolpe. Dermed stod det 1-1. Ibiza sitt press avtar etter som kampen nærmer seg slutten, og Barca utnytter det. Fire minutter på overtid, slår Alba en stikker mot Griezmann. Og nok en gang får franskmannen satt avslutningen i langs nærmeste stolpe. 1-2 til Barca og snuoperasjonen er komplett. Dette blir også sluttresultatet, og Barcelona går videre til neste runde i Copa del Rey.

Spillervurderinger:

Neto 3:
Gjør en fin redning på tampen av første omgang, men får ellers lite å bryne seg på. Ok i avleveringene, men blir enkelte ganger stresset av jagende motstandere. Må få behandling etter en duell i andre omgang, men fullfører heldigvis kampen.
Semedo 2:
Usynlig i første omgang, hvor han ikke bidrar med noe som helst offensivt. Virker til tider helt malplassert hvor han ikke holder bredde eller utfordrer offensivt. I andre omgang får han noen muligheter på langs kanten, men dribleraidene ender som regel i en støttepasning eller i retrett.
Lenglet 2:
Svak kamp av Lenglet. Han får en tøff oppgave med å hamle opp med Ibizas aggressive press og duellstyrke. Virker svært ukomfortabel i kveld.
Firpo 2:
Firpo hadde ikke så mye å fare med i denne kampen. Få involveringer offensivt og virker tilsynelatende som resten av laget preget av mota motstandernes krigervilje.
de Jong 3:
Prøver å kontrollere kampen, og ballsentralen er mye involvert. Prøver å spille opp medspillere og by opp til dans, men får lite hjelp. Klarer ofte å spille av eller rundt presset. Helt godkjent.
Roberto 2:
Er på etterskudd på åpningsmålet, og får ikke forhindret ett innlegg. Ellers utmerker ikke Roberto seg i noe særlig grad. Sikker med ball, men blir lite fremdrift.
Rakitic 2:
Anonym kamp av kroaten. Er treg i avleveringene og spiller mange støttepasninger. Dette hjelper ikke på for å spille av det aggressive presset. Klarer ikke å sette sitt preg på kampen.
R. Puig 3:
Viser en stoisk ro med ballen og forsøker å finne riktige vinkler og riktige pasninger til medspillerne. Men da det er lite bevegelse blir det ofte på tvers eller i støtte. Forsvinner utover i kampen. En godkjent kamp av unggutten.
C. Pérez 2:
Jobber iherdig og forsøker å få ting til. Men det ender opp i ingenting. Dels på grunn av dårlige valg og til dels fordi motstanderen var effektive i å demme opp for Barça sine forsøk.
Griezmann 4 BB:
Er som flere svak i første omgang. Får lite å jobbe med, og blir tett pakket inn av Ibiza sitt forsvar. Er mer involvert i andre omgang, og får notert seg for to fine scoringer.
Fati 3:
Starter friskt hvor han pådrar motstanderen frispark i åpningsminuttene. Viser god teknikk og har noen gode forseringer langs kanten. Men det blir med forsøkene. Får mye juling og blir ofte tatt av aggressive motstandere.

Innbyttere

Alba 3: Kommer inn etter 58 minutter for Pérez. Bidrar med lite, bortsett fra en fin målgivende til Griezmanns vinnermål.
Arthur: For lite spilletid.
Vidal: For lite spilletid.