Det bekrefter klubben i dag via sine offisielle kanaler.
Ernesto Valverde har ikke lenger jobb som hovedtrener for førstelaget til FC Barcelona. Valverde ble informert under møtet med Josep Maria Bartomeu mandag. Det skal ha vært tapet i supercupen som ble det siste strået for klubben.

Lenge på tide?

Det begynte for mange med det flaue tapet mot Roma i Champions League. Det samme skjedde mot Liverpool året etter, men Ernesto Valverde ble værende. Han hadde tross alt vunnet La Liga og laget lå godt ann til å vinne 2018/2019-troféet også.
Fotballen Barcelona har spilt under Valverde har vært kjedelig for å si det mildt. Regresjon av samtlige spillere, både gamle og nye, og en kjedelig mentalitet der frykten for å tape er større enn ønsket om å vinne. Nå venter forhåpentligvis bedre tider.

Setién ny mann inn

Sent i ettermiddag avslørte kilder fra Barcelona at Quique Setiéns agent hadde ankommet kontorene på Camp Nou. Det viste seg noen timere senere å stemme, for nå er det bekreftet at det er han som tar over lederansvaret for Messi og Co. Han har fått en kontrakt til og med 30. juni 2022.
Enrique Setién Solar, som er hans virkelige navn, er 61 år gammel og kommer fra Santander. Som spiller var han innom Racing Santander, Atlético Madrid og Logroñés blant annet. I Atletico Madrid hadde han Luis Aragones som trener. Som trener har han de siste årene ledet blant annet Las Palmas og Real Betis.
Setién er kjent for å ha et ønske om å spille attraktiv og offensiv, ballbesittende fotball. I sin første sesong ledet han Real Betis til en sjette plass. Setién har tidligere uttalt at Johan Cruyffs Barcelona har inspirert han i hvordan han ser og tenker fotball. Han fikk virkelig øynene opp for den type fotball etter et møte med Cryuffs lag, i en kamp han ble tvunget til å løpe etter ballen hele kampen.
Hva vi kan forvente med øyeblikkelig virkning gjenstår å se, men at det er en trener med større innehav av Barca-DNA enn Valverde er det ingen tvil om.