Det skal være årsaken til at colombianeren ikke blir Barcelona-spiller.
Det er Sport som melder dette. Financial fair play hindrer Barca å kjøpe Juan Cuadrado. Sammen med det spanske fotballforbundet er det satt et tak i hvor mye en klubb kan bruke på overganger og lønninger. Hvis Barcelona henter Cuadrado overgår de begge disse grensene. En overgang ville kostet 40 millioner euro + fire og en halv million euro i årslønn.
Barcelona skal ha vært i to møter med UEFA og økonomisjefene til det spanske fotballforbundet LFP. Der undersøkte de muligheten til å hente Fiorentina-spilleren uten å overgå disse økonomiske grensene, og svaret var negativt.
En signering av colombianeren ville skapt ubalanse i årets budsjett, og klubben ville dermed risikere straff fra både UEFA og LFP.

Barcas førstevalg

Juan Cuadrado var Barca-styrets førstevalg denne sommeren. Klubben har fulgt spilleren i et og et halvt år, og de siste månedene har de sett spilleren live hele ti ganger. Barcelona ønsket å signere spilleren før VM, men Fiorentina nektet fordi de visste at interessen for spilleren ville øke etter VM.
I tillegg signerte klubben to spillere, som ble dyrere enn planlagt. Luis Suarez for 81 millioner euro og Mathieu for 20 millioner. Disse 101 millionene førte Barcelona farlig nære det økonomiske taket LFP har på Barcelona.

LFPs regler

Det spanske fotballforbundet implementerte i januar 2013 det nåværende lønnstaket i spansk fotball. Der kreves det at alle klubber i første og andre divisjon innen 30. april hver sesong sender inn et realistisk budsjett til fotballforbundet.
På bakgrunn av rapporten hver eneste klubb sender inn, så oppretter LFP et lønnstak for hver eneste klubb, og opplyser også om eventuelle straffer som venter hvis grensene brytes. På spørsmål om klubbene kan endre på det allerede innrapporterte lønnstaket svarte økonomisjefen i LFP følgende.

— Ja, lønnstaket kan modifiseres hvis klubben kan dokumentere flere spillersalg eller hvis en ny sponsoravtale blir signert, fortalte Javier Gomez.

Alves og Song-sagaen

Så skråsikre på å selge Dani Alves og Alex Song var Barca at de nærmet seg sluttføringene av Cuadrados overgang. Siden dette foreløpig har gått i vasken, har Barca gått over til plan b.
Plan b har hele tiden vært å hente Douglas Pereira fra São Paulo. Brasilianeren skal være veldig nær en Barca-overgang, og de siste ryktene sier at direktør Raül Sanllehí har dratt til Brasils største by for å sluttføre overgangen.
Douglas Pereira er en 24 år gammel høyreback som spiller for São Paulo. Siden han ble hentet til SP i 2012, har han spilt 131 kamper for klubben og scoret seks mål. Høyrebacken er 171 centimetre høy, og har representert Brasil på U20-nivå.
I brasilianske medier blir dette sett på som den mest overraskende overgangen i sommerens overgangsvindu.