Barcelona og Atlético Madrid skal kjempe om finalebillett i den nye utgaven av den Spanske Supercupen.
Tidligere har denne turneringen blitt spilt mellom serievinneren og cupvinneren, og som ett startskudd på kommende sesong. Men i år har man endret formatet. I år er det fire lag i turneringen, topp to i forrige sesong (Barcelona og Atlético Madrid) og finalistene i fjorårets cupfinale (Valencia og Barcelona). Da Barcelona er representert to ganger, får Real Madrid den ene plassen. I den første semifinalen er det Real Madrid mot Valencia, mens Barcelona møter Atlético Madrid på torsdag 9 januar. Vinneren av semifinalene møtes til finale søndag 12. Januar. Barceona står for øvrig med rekordmange 13 seire i Supercopa.
Barcelona startet 2020 med uavgjort og en svak bortekamp mot byrival Espanyol. Til tross for en dårlig borteform i årets sesong, så har Barcelona gjort det bra mot Atlético Madrid de siste årene. Man må tilbake til april 2016 for å finne forrige gang Atletico vant mot katalanerne. Når de har møttes har det ofte endt i jevne kamper og det scores få mål. Atlético Madrid har dog vist stigende form de siste ukene, og har ikke tapt siden Barcelona vant på Wanda Metropolitano i starten av desember.
Slik endte de siste fem oppgjørene:
Atletico Madrid – Barcelona: 0-1
Barcelona – Atletico Madrid: 2-0
Atletico Madrid – Barcelona: 1-1
Barcelona – Atletico Madrid: 1-0
Atletico Madrid – Barcelona: 1-1

Lagnyheter

Barcelona reiser med følgende tropp:
N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Todibo, Suárez, Messi, Neto, Lenglet, M. Wague, Griezmann, Jordi Alba, S. Roberto, F. De Jong, Vidal, Umtiti, Junior, Iñaki Peña, C. Pérez, Riqui Puig, Collado, Ansu Fati, R. Araujo og Arnau Tenas.
Ter Stegen, Arthur og O. Dembele går glipp av kampen på grunn av skade.

Kampfakta

Hvem: FC Barcelona – Atlético Madrid
Hva: Supercopa, semifinale 2
Hvor: King Abdullah Sports City, Jeddah, Saudi Arabia.
Når: Torsdag 09. januar, kl. 20.00
Hvordan: Eurosport Norge.