Et lite tilbakeblikk for hver måned som gikk i 2019.
Nok et år er forbi og Barcelona-supportere gleder seg til 2020 av mange grunner. Her følger et lite sammendrag av året som gikk:

Januar

Året startet greit nok. Det ble spilt Copa del Rey-kamper og Barcelona tok seg til semifinalen ved å slå Levante og Sevilla i de to forrige rundene. Messi scoret også sitt 400. mål i La Liga den 13. januar mot Eibar. Det var også i januar at Frenkie de Jong ble offentliggjort som den nye Barcelona-signeringen og for mange kunne ikke sommeren komme raskt nok.

Februar

Det blir klart at Barcelona skal møte ingen ringere enn Real Madrid i semifinale i Copa del Rey. Det første oppgjøret endte 1-1, mens returen endte 0-3 til Barcelona. Luis Suárez scoret to av målene. Barcelona var klare for finale. Det var også tid for Champions League igjen. Barcelona klarte bare et 0-0-resultat mot Lyon den 19. februar. Dette til tross for 25 skudd på mål.

Mars

Mars åpnet med seier i el clásico. Det ble 0-1 etter mål av Ivan Raktic. Det var denne kampen som ga Barcelona 96 seiere i oppgjøret og sendte de foran Real Madrid på antall seiere for første gang på 87 år. Det var også trekning i Champions League, og Manchester United ble annonsert som neste motstander da Barcelona tok seg videre i turneringen ved å slå Lyon 5-1 sammenlagt i første utslagsrunde.

April

Den 6. april spilte Barcelona mot Atlético Madrid på Camp Nou. Det endte 2-0 etter scoringer av Lionel Messi og Luis Suárez. Diego Costa ble også utvist. Med seier i denne kampen ble Lionel Messi spilleren med flest seiere i La Liga med 335. Barcelona vinner begge kampene mot Manchester United. Messi og Coutinho var spillerne som tok ansvaret over begge oppgjørene. Måneden ble avsluttet med kamp den 27. da innbytter Messi scoret det eneste målet i kampen mot Levante. Det var denne kampen som avgjorde La Liga da Barcelona ble mestere med tre kamper igjen.

Mai

Skrekk og gru. La Liga var kanskje over, men de største utfordringene skulle komme. Den 1. mai vinner Barcelona 3-0 hjemme på Camp Nou mot Liverpool. Messi scoret to mål og det siste gjorde at han passerte 600 mål på 683 kamper for Barcelona. Barcelona tapte en kamp mot Celta Vigo da de fleste spillerne hvilte fremfor returoppgjøret mot Liverpool.
En skulle tro at Barcelona hadde en stor fordel til å komme til finalen, men slik gikk det som kjent ikke. Barcelona taper 0-4 på Anfield etter en praktfull kamp av engelskmennene og en skammelig prestasjon av spillere og trenere i Barcelona. Den 25. mai taper Barcelona også Copa del Rey-finalen mot Valencia 1-2.

Juni

Det var juni og tid for overganger og nye forhåpninger mot en ny sesong. Jasper Cillessen dro til Valencia for 35 millioner euro og Neto kom til Barcelona fra samme lag for 26 millioner pluss 9 millioner i ekstrasummer. Denis Suárez ble solgt til Celta Vigo for 13 millioner euro.

Juli

Jordi Mestre, visepresident for sport i klubben, sier opp stillingen sin. Barcelona signerer Antoine Griezmann fra Atlético Madrid for 120 millioner euro. Barcelona solgte også Adrián Ortolá til Tenerife for en ukjent pris. Marc Cucurella tok seg også en rundtur; To måneder tidligere hadde Barcelona solgt han til Eibar for 2 millioner euro, men Barcelona kjøpte han tilbake for 4 millioner den 16.. To dager senere ble han lånt ut til Getafe for resten av sesongen med kjøpsopsjon på 6 millioner euro.

August

Malcom selges til Zenit St. Petersburg for 45 millioner euro. Junior Firpo selges til FCB for 18 millioner pluss 12 millioner i variabler. Barcelona åpner sesongen med et 0-1-tap mot Athletic Bilbao. Klubben har også endelig fått nok av Philipe Coutinho for en stund, som lånes ut til Bayern for resten av sesongen med kjøpsopsjon på 120 millioner euro. August rundes av med at Ansu Fati blir den yngste spilleren i FC Barcelonas historie til å score et ligamål. Han var bare 16 år og 304 dager den 31. august.

September

Rafinha forlenger sin kontrakt til 2021 og drar til Celta Vigo for et låneopphold resten av sesongen. Den 14. september vinner Barcelona 5-2 hjemme mot Valencia. Ansu Fati, Frenkie de Jong, Gerard Piqué og to fulltreffere fra Luis Suárez feide bortelaget av banen. Undertegnede var på kampen og kan melde om stor jubel for Ansu Fati og Frenkie de Jong. Barcelona åpner også sesongens Champions League-kampanje med et 0-0-resultat borte mot Borussia Dortmund.

Oktober

Barcelona slo Inter 2-1 hjemme etter en tomålsprestasjon fra Luis Suárez. Den 6. oktober slo katalanerne Sevilla 4-0 hjemme etter at Ousmane Dembélé og Lionel Messi scoret sine første mål for sesongen. Luis Suárez og Arturo Vidal traff også nettet. De rundet av måneden med å vinne 5-1 hjemme mot Real Valladolid som forlenget vinnerrekken til syv kamper på rad.

November

Barcelona tapte dog mot Levante den 2. november. Resultatet ble 3-1 etter tre raske mål på under ti minutter for hjemmelaget. Tre dager senere spilte Barcelona 0-0 hjemme mot Slavia Praha i gruppespillet. Messi og Barcelona slo tilbake mot Celta Vigo. Argentineren med et hattrick og Sergio Busquets med det fjerde. Månedens «storkamp» var hjemme mot Borussia Dortmund da Messi, Suárez og Griezmann alle scoret da de vant 3-1 den 27. november.

Desember

Messi scoret et mål i det 86. minutt mot Atlético Madrid i en spennende 0-1-seier i Madrid. Dagen etter vinner Messi sin 6. Balon d’Or i Paris. De resterende kampene ender 5-2, 2-2, 0-0 og 4-1 mot Mallorca hjemme, Real Sociedad borte, Real Madrid hjemme (i en utsatt kamp som egentlig skulle spilles tidligere i kalenderen) og Alaves hjemme. I årets siste kamp hadde Luis Suárez et mål og hele tre målgivende involveringer.
Hvordan tror dere 2020 blir? Hva var det beste og værste øyeblikket i 2019? Kom med inspill i kommentarfeltet.