Noe av det Gerard Piquè liker best på en fotballbane er å løfte alle fem fingre i været mot publikum når Barcelona scorer fem mål på Real Madrid. Dette fikk han igjen oppleve under forrige sesongs El Clàsico på Camp Nou i La Liga.
Slik stilte lagene:
Barcelona: ter Stegen, Alba, Lenglet, Piquè, Roberto, Arthur, Busquets, Rakitic, Coutinho, Suàrez, Rafinha
Real Madrid: Courtois, Marcelo, Ramos, Varane, Nacho, Casemiro, Kroos, Modric, Isco, Benzema, Bale
Barcelona kom til oppgjøret fire poeng foran sine rivaler, noe som betø at gjestene fra hovedstaden ikke hadde råd til å tape kampen. I utgangspunktet kan syv poeng være mulig å hente så tidlig i en sesong, men det å ligge syv poeng bak Barcelona i ligasammenheng betyr som oftest at det praktisk talt er umulig å hente inn forspranget. Dette kom også til syne innledningsvis, og det var et aggressivt bortelag som skapte problemer for katalanerne. Likevel var det Barça som tok første stikk. Alba startet på sedvanlig vis sine offensive løp langs venstrekanten, og etter drøye ti minutter fikk han et flott oppspill. Inne i feltet hadde Coutinho løpt seg fri, og kunne enkelt spasere inn kampens første scoring.
Etter en halvtime fikk Barça tildelt straffespark etter at VAR hadde sett på situasjonen. Suàrez gikk ned inne i feltet etter å ha blitt sparket ned av Varane, og i Messis skadefravær satte uruguayaneren straffesparket klinisk til høyre for Courtois. Dermed kunne vertene ta med seg en flott tomålsledelse inn til pause.
Andre omgang startet på verst tenkelig vis. Et mål for Barcelona kunne på mange måter punktert kampen, men bare fem minutter etter hvilen sørget Marcelo for at gjestene var tilbake i kampen. Målet ga blod på tann for Madrid-laget, og det var små marginer som gjorde at de ikke fikk utligningen.
Madrid måtte naturlig nok ofre mer og mer utover kampen, og dette straffet Barcelona til slutt. Først satte Suàrez inn sitt andre for dagen etter et vakkert hodestøt et kvarter før slutt, og få minutter senere utnyttet Roberto en horribel feil fra Ramos som sendte Suàrez alene med keeper. En chip selv Messi ville vært stolt av sendte vertene opp i 4-1, før Vidal like før slutt fastsatte sluttresultatet til imponerende 5-1. Hattrick av en glitrende Suàrez sørget derfor for en fantastisk kamp av Barcelona, og Piquè kunne dermed løfte sine fem fingre opp i været.
Dermed økte Barcelona sitt forsprang til sine rivaler til syv poeng, noe som Madrid aldri klarte å hente inn. Barcelona endte til slutt hele 19 poeng foran de hvite.