En spennende trekning for den katalanske storklubben.
I formiddag fant trekningen av 16.-delsfinalene i Champions League sted. Det ble her klart at italienske SSC Napoli er Barças neste hinder på veien til finalespill.
Litt info om Napoli:
– Napoli tilhørte gruppe E, og spilte mot de regjerende mesterne fra Liverpool, RB Salzburg og Genk. Det italienske topplaget vant 3 kamper og spilte 3 uavgjort.
– Spill i hjemlig liga har for Napoli sin del ikke vært uproblematisk. En 8.-plass på tabellen i skrivende stund, og herunder en målforskjell på 25-21.
– Det ovennevnte har ført til at tidligere hovedtrener Carlo Ancelotti har fått sparken. Erstatteren er ingen ringere enn Gennaro Gattuso.
– Napoli har på papiret et lag fylt med kvalitetsspillere, som innehar ekstremferdigheter. Navnet Kostas Manolas vekker ingen gode minner hos en culé, og saken stilles ikke bedre når hans stoppermakker er Kalidou Koulibaly. Midtbanen bemannes av høykompetente spillere som spanske Fabián Ruiz, brasilianske Allan og polske Piotr Zielinski. Det fremstår likevel som at angrepet er deres største styrke, med Dries Mertens, Lorenzo Insigne, Arkadiusz Milik, José Callejón, Fernando Llorente og talentfulle Hirving Lozano.
– Belgiske Dries Mertens har vist en strålende form og har scoret 5 mål så langt i turneringen.
Arkadiusz Milik har på de siste 2 kampene notert seg for 4 mål, hvorav 3 av målene kom i et hattrick borte mot CL-rivalen Genk.

Tøff motstand i vente

Lagene møttes i sommer til to treningskamper i USA. Hvordan dette gikk kan du lese her:
Det fremstår som klart at det vil bli to forrykende oppgjør mellom lagene. Napoli har vist at de har kvaliteter nok til å vinne mot solide Liverpool, så denne oppgaven bør ikke katalanerne ta for lett på.
De øvrige 16.-delsfinalene blir som følger:
* Dortmund vs. Paris Saint-Germain
* Real Madrid vs. Manchester City
* Atalanta vs. Valencia
* Atlético Madrid vs. Liverpool
* Chelsea vs. Bayern München
* Lyon vs. Juventus
* Tottenham vs. Leipzig
* Napoli vs. Barcelona
I forbindelse med trekningen har vi et par spørsmål til leserne:
* Kan dette Barça-mannskapet vinne turneringen?
* Hvilke 3 lag anser du helt objektivt for å være de største favorittene i årets CL?